Robin Olsen

Robin Olsen presenterad av Roma

Av: 

Robert Rosén

Fredrik Jönsson

Simon Norberg

FOTBOLL

ROM/STOCKHOLM. Då var det klart.
Robin Olsen lämnar FC Köpenhamn. Landslagsmålvakten har skrivit på för Roma.
– Jag känner mig lycklig och förväntansfull, säger den svenske landslagsmålvakten till klubbens hemsida.

Ryktena om en flytt till Serie A och Roma har gått allt varmare kring Robin Olsen, 28, ju längre sommaren har lidit. I söndags kunde Sportbladet så avslöja att Roma och FC Köpenhamn nått en överenskommelse gällande den svenske landslagsmålvakten.

På måndagskvällen landade Robin Olsen i Rom för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och skriva på kontraktet med Roma.

Nu är alla detaljer avklarade och Robin Olsen är officiellt en Roma-spelare. Kontraktet sträcker sig över fem år fram till 2023.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull. Det är en stor ära att få komma till Roma, säger Olsen till Romas hemsida.

Kostar 120 miljoner

FC Köpenhamn-tränaren Ståle Solbakken har sedan tidigare bekräftat att Roma betalar 120 miljoner kronor för Robin Olsen. Han blir därmed den dyraste svenska målvakten genom tiderna.

– Det är en fantastisk transfer för svensk fotboll – ett rekord. Robin är överlycklig. Han tycker att det är ett perfekt steg i karriären, säger Robin Olsens agent Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

I sin nya klubb förväntas Robin Olsen bli förstemålvakt och enligt Corriere dello Sport får 28-åringen en årslön på drygt 15 miljoner kronor i Italien. När brassen Alisson Becker flyttat till Liverpool konkurrerar svensken nu med Antonio Mirante, 35 och Daniel Fuzato, 21, om att vara förstavalet när Serie A drar igång den 19 och 20 augusti.

– Jag är säker på att han kommer visa upp den kvalité som gjort att han etablerat sig som första svenska landslaget, säger Romas sportchef Monchi till hemsidan.

Femårskontrakt

Den gångna säsongen slutade Roma på en tredjeplats i Serie A och nådde även semifinal i Champions League.

Övergångssumman landade till slut på motsvarande 90 miljoner kronor, innehållande prestationsbaserade klausuler som gör att summan kan uppgå till 125 miljoner.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Robin Olsen

LÄS VIDARE

Sverige klättrar elva platser på världsrankningen

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Robin Olsen

Serie A

AS Roma