Salah målskytt – i Liverpool-comebacken

avRobert Rosén

Mohamed Salah är tillbaka i Liverpool-tröjan.

Egyptiern skrev också in sig i målprotokollet direkt - när Liverpool vann över Manchester City.

– Han kom in och gjorde mål efter i princip 35 sekunder, säger Jürgen Klopp.

Försäsongsturneringen International Champions Cup är i full gång och i natt avverkades flera matcher på nordamerikansk mark. I New Jersey drabbade regerande Premier League-mästarna Manchester City och vårens Champions League-finalist Liverpool samman.

Mot ett ungdomligt Manchester City, kryddat med sommarförvärvet Riyad Mahrez, drog Liverpool till sist det längsta strået. Efter att Leroy Sané givit City ledningen i den 57:e minuten klev nyinbytte Mohamed Salah fram för Liverpool.

”Han har absolut inga problem”

Egyptiern gjorde sitt första framträdanden i den röda tröjan sedan skadan i Champions League-finalen – och han hittade rätt omedelbart efter bytet. Ensam i boxen kunde 26-åringen nicka in sitt första mål för säsongen.

– Han har inga problem. Han behöver bara vänja sig vid alla olika saker. Vi gör en hel del med axeln med att stärka dess muskler. Vanligtvis gör du ingenting med axeln men under en rehab känner du ett och annat, och du måste lära dig att det är normalt. Han är i det skedet men han har absolut inga problem, det var jag inte orolig för, annars hade han inte fått spela. Han kom in och gjorde mål efter i princip 35 sekunder, sa Liverpool-tränaren Jürgen Klopp, enligt Liverpools hemsida, efter matchen.

Trots Mohamed Salahs kvittering såg matchen ut att gå mot en straffläggning. I den 92:a minuten tilldelades Liverpool dock en straff och från elva meter var Sadio Mané stensäker - då han fastställde slutresultatet till 2–1.

Foto: TT

Monsterstraffläggning för United

Efter matchen var även den förlorande tränaren Pep Guardiola mycket nöjd.

– Det var otroligt vad de här spelarna gjorde i 75 minuter mot det laget, ett som spelade i Champions League-finalen. Jag är så, så stolt. Av den anledningen är jag glad över att vara dessa killarnas tränare. Under de sista 15 minuterna var vi så trötta och med kvalitén Liverpool gjorde på sina offensiva byten förtjänade de att göra fler mål, men sättet som vi spelade på under 75 minuter var fantastiskt. Medelåldern var 19, så det var bra, sa Guardiola enligt The Guardian.

En match som istället gick till straffläggning var den mellan Milan och Manchester United i Carson på morgonkvisten. Efter att Alexis Sánchez givit engelsmännen ledningen kvitterade Suso redan i den 15:e minuten. Några fler mål föll dock inte och istället utvecklades matchen till ett ordentligt straffdrama.

Lagen följdes länge och väl åt och först efter 26(!) straffar kunde Manchester United koras till segrare - sedan Franck Kessié blivit syndabock för Milan och engelsmännen vunnit straffläggningen med sammanlagt 9–8.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM