Tvist skjuter upp svenskmöte i supercupen

Foto: Emelie Fredriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Petronella Ekroth, Juventus, får vänta på att möta sin landsmaninna Stephanie Öhström i italienska supercupen på grund av en tvist.

avTT

FOTBOLL

På lördag skulle Juventus och Fiorentina, med svenskorna Petronella Ekroth och Stephanie Öhrström, spelat italienska supercupen.

Men matchen är uppskjuten på grund av en tvist.

– Det är jättesynd att det drabbar oss, säger Ekroth.

Juventus vann damernas Serie A redan under sin första säsong i fjol och på lördag var tanken att laget, med nyförvärvet Petronella Ekroth, skulle inleda tävlingssäsongen med att möta cupsegraren Fiorentina, med svenska målvakten Stephanie Öhrström, i supercupen.

Men matchen är uppskjuten på obestämd tid på grund av en tvist mellan det italienska fotbollsförbundet, FIGC, och amatörförbundet, LND, som damernas liga tidigare verkat under.

I våras kom beslutet att FIGC skulle ta över ansvaret för damernas Serie A, men amatörförbundet överklagade och fick rätt – och nu har fotbollsförbundet i sin tur överklagat det beslutet.

Ekroth: ”Ingen spelare vill det”

Att amatörligan vill ha tillbaka damligan är inget som Petronella Ekroth ställer sig positiv till.

– Det är ingen spelare som vill det, eller klubb, det här är nog mer mellan organisationerna. Det är jättesynd att det drabbar oss. Jag kan tycka det är synd att man inte vill vårt bästa, säger Petronella Ekroth till TT.

Den svenska försvararen ser i stället gärna att det sker ett skifte så att damfotbollen ligger under förbundet och att de får vara professionella, precis som i Sverige.

– I Sverige går man under Svenska fotbollförbundet och på det sättet satsar man ändå på damfotboll och visar att det ska finnas och att det ändå ska vara bra förutsättningar, även om det inte är samma. Det kan alltid bli mer jämlikt men man visar ändå att man står bakom damfotboll och det är en fördel.

Damernas Serie A är planerad att starta 15 september, men än så länge finns inget spelschema.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A