Tottenham förnedrade United på Old Trafford

Mourinhos utbrott efteråt: ”Visa respekt!”

avFrida Fagerlund

José Mourinhos kris blev än värre under måndagskvällen då United föll med 0–3 hemma mot Tottenham.

Efteråt fick José Mourinho ett utbrott – och stormade ut från presskonferensen.

– Visa respekt!, sa han till den samlade presskåren.

Manchester United kom från en minst sagt tuff vecka inför mötet med Tottenham. I förra omgången föll José Mourinhos mannar mot Brighton och det föranledde sex ändringar i startelvan. Detta innebar bland annat att Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken, i stället bildade Nemanja Matic, Chris Smalling och Phil Jones en trebackslinje.

Det stod 0–0 i halvtid. Men efter paus kom Tottenham ut med ny energi och såg till att chocka hemmalaget på Old Trafford tre gånger om.

Efter matchen ställde Sky Sports frågan vad som gick snett till Mourinho.

– Du vet, vet du inte?

Sky: Misstag i defensiven?

– Vi förberedde oss väl. Vi jobbade hårt. Spelarna hade fantastisk attityd. I halvtid skulle resultatet vara 2–0, 3–1, 3–0. Sen hände något som ändrade matchen en del. Sen blev siffrorna 2–0 men laget var fortfarande med i matchen.

Först slog Kieran Trippier en hörna som Harry Kane nickade in till 1–0. Endast ett fåtal minuter senare utökade Lucas Moura till 2–0. I den 57:e minuten tvingades sedan José Mourinho ta ut skadade Phil Jones och satte in Victor Nilsson Lindelöf.

”Sacked in the morning” (han får sparken i morgon) sjöng bortasupportrarna samtidigt som svensken äntrade planen efter ett snabbt snack med den minst sagt pressade tränaren.

Lindelöf nära grovt misstag

Även Lindelöf hade det svettigt. Mittbacken höll på att servera Tottenham ytterligare ett mål när han drällde med bollen men lyckligtvis för Uniteds del fick inte Dele Alli ordning på avslutet. Mourinho, däremot, var knappast glad och sparkade ilsket på en läktargrind i det tekniska området.

Sedan var det dags för en annan försvarare att bli uppsnurrad. Chris Smalling hamnade helt ensam med en löpande Lucas, som rusade förbi och sköt in förkrossade 3–0 bakom David De Gea.

United hade en del spel och också en drös möjligheter. Tottenham lyckades dock hålla nollan och hänger därmed på i toppen.

– Vi har jobbat hela matchen och vi förlorade inte på ett strategiskt eller tekniskt misstag men vi förlorade matchen. Alla våra fans läser inte tidningar, alla våra fans ser inte på tv. Alla våra fans är mer intelligenta än så. De svarar på ett fantastiskt sätt, säger José Mourinho.

Stormade ut

På den efterföljande presskonferensen var han desto mer förbannad.

Efter att ha pepprats med frågor av den samlade presskåren tröt tålamodet för ”The Special One”.

Han höll upp tre fingrar i luften och sa:

– Vet ni vad det blev i matchen? 3-0. Vet ni vad det här betyder? 3-0, men också tre ligatitlar. Jag har vunnit fler ligatitlar än de andra 19 tränarna gjort tillsammans. Tre för mig, två för dem. Så ... respekt, respekt, respekt, sa Mourinho innan han stormade ut från rummet.

”En bisarr presskonferens”, konstaterar lokaltidningen Manchester Evening News.

Laddar Matchöversikt