Lindelöf utanför Mourinhos premiärelva

avPelle Strandman

Victor Nilsson Lindelöf uppges vara på Juventus radar.

Samtidigt bekräftar José Mourinho att svensken inte finns med i den tänkta startelvan till den första Premier League-omgången.

– Valencia, Smalling, Bailly och Shaw. Det är antagligen de som kommer starta säsongen, säger José Mourinho till MUTV, enligt Manchester Evening News.

Tillsammans med Andreas Granqvist formerade Victor Nilsson Lindelöf en av VM-turneringens mest lyckade mittbackslås där Blågult tog sig till kvartsfinal.

Någon ordinarie plats i Manchester Uniteds startelva har det dock inte blivit för den svenske försvararen sedan han anslöt till klubben förra sommaren.

I konkurrens med mittbackar som Chris Smalling, Eric Bailly, Phil Jones och Marcos Rojo blev det totalt 17 framträdanden och 13 starter för Lindelöf i Premier League.

Och så blir det heller inte till en början av kommande säsong.

José Mourinho, som inledningsvis ämnar vila de spelare som gick vidare från gruppspelet i VM, avslöjar i MUTV hur han troligtvis tänker formera sin backlinje till premiäromgången mot Leicester den 10 augusti.

Kan lämna för Juventus

– (Antonio) Valencia, (Chris) Smalling, (Eric) Bailly och (Luke) Shaw. Det är antagligen de som kommer starta säsongen.

Tidigare har det spekulerats om en utlåning för ”Vigge” till den kommande säsongen. Dessutom har Everton i brittisk media uppgivits vara intresserat av att värva svensken.

De senaste uppgifterna i Italien hintar dock om att det kan bli aktuellt med en flytt till Juventus för Lindelöf – som i så fall blir lagkamrat med bland andra Cristiano Ronaldo.

Både Tuttosport och Calciomercato skriver att ”Juve” har haft ögonen på svensken under sommaren och att intresset inte har svalnat.

Detta då klubben förbereder sig för att fylla luckan efter mittbacken Daniele Rugani som väntas lämna för Chelsea.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM