Klart: Elfsborg dubbelvärvar – Obasi klar

Elfsborg tappade Issam Jebali till Rosenborg.

Nu är ersättaren i hamn. På sin hemsida bekräftar klubben att den före detta AIK-anfallaren Chinedu Obasi är klar för klubben.

– Jag har förstått att klubben inte är där man vill vara, så mitt mål här är att hjälpa till att oss tillbaka dit vi hör hemma, säger Obasi till Elfsborgs hemsida.

Obasi är bland svenska fotbollsfans främst känd för sina två säsonger i AIK där han sammanlagt stod för tolv mål på 20 matcher.

Den 32-årige nigerianen har även ett förflutet i den tyska storklubben Schalke 04, där han gjorde tre säsonger mellan 2012 och 2015 men kommer närmast från en misslyckad sejour i Championship-laget Bolton.

Ersätter Jebali

Nu är han alltså klar för en återkomst i svensk fotboll – men den här gången i Elfsborg som gått tungt i allsvenskan och ligger på tolfte plats. Endast målskillnad gör att Borås-klubben i skrivande stund undviker den negativa kvalplatsen.

I en presentationsvideo på sin Twitter bekräftade Elfsborg värvningen, bara timmar innan den svenska transferfönstret slog igen kiosken.

– Jag ser detta som ett stort äventyr. Stefan Ishizaki talade gott om klubben, säger Obasi till Elfsborg hemsida.

Yttermittfältare ansluter i samma veva

Dessutom har man samtidigt gjort klart med den dansk-israeliske ytterspringaren David Boysen, som närmast kommer från Beitar Jerusalem. En klubb han sågat i media efter kontraktsavslutet.

– Det är den värsta amatörorganisationen i fotbollsvärlden, har Boysen sagt till Tipsbladet.

Till Elfsborgs hemsida är tongångarna annorlunda.

– Jag vill tacka klubben för att de litar på mig och är så glad över att vara här. Jag är också glad över att jag hade tålamod under det här transferfönstret så att det blev exakt som jag ville att det skulle bli. Nu är jag redo för ett nytt äventyr, säger han.

Boysen har skrivit på för ett och ett halvt år, med möjlighet till förlängning med lika lång tid. Obasi kommer till att börja med tillhöra klubben säsongen ut. Varken Obasi eller Boysen är aktuella för spel i lagets nästa match mot AIK.

Tidigare i dagarna gjorde Elfsborg också klart med Fredrik Holst från Sparta Rotterdam.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.