Landslagsmålvakten utbytt efter skada

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kristoffer Nordfeldt blev utbytt i mötet mot Preston.

Anledningen var att landslagsmålvakten åkt på en skada.

I nuläget är det oklart hur allvarlig skadan är.

De senaste åren har det blivit magert med speltid för Kristoffer Nordfeldt, 29. Efter att Swansea i våras åkt ut ur Premier League har svensken dock fått förtroendet i inledningen av The Championship.

I premiären mot Sheffield United förra helgen fick Nordfeldt chansen från start och även i dagens möte med Preston valde Graham Potter att starta med Kristoffer Nordfeldt längst bak. Det blev dock ingen långvarig match för målvakten mot Preston.

Utbytt i första halvlek

Efter 23 minuters spel fick Kristoffer Nordfeldt bytas ut på grund av en skada. Mer information än att han inte kunde spela vidare har Swansea dock inte lämnat och än så länge är det dock oklart hur pass allvarlig skadan är.

I sin liverapportering skriver Wales Online att 29-åringen tog sig för ljumsken i samband med bytet och enligt Independent-journalisten Matt Murphy haltade Nordfeldt av planen.

Sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten har Kristoffer Nordfeldt varit bofast i landslagstruppen och han fanns även med i sommarens VM-trupp. För Sverige väntar nästa landskamp om tre och en halv vecka, då de möter Österrike och därefter Turkiet i Nations League.

Publicerad: