Henrys försvar efter anklagelserna

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Alexis Sanchez skrev att han ”hade pratat med Thierry Henry” kort innan flytten till Manchester United.

Nu försvarar sig den pensionerade Arsenal-ikonen på Twitter efter att ha anklagats för att ha uppmuntrat chilenaren.

”Jag har aldrig sagt åt Alexis Sanchez att lämna Arsenal” skriver Henry.

I samband med Alexis Sanchez flytt från Arsenal till Manchester United skickade chilenaren ut ett inlägg på Instagram.

Där tackade 29-åringen klubben och lagkamraterna, men passade även på att skicka en känga till ex-spelaren Martin Keown efter att denne anklagat Sanchez för att vara en ”legosoldat”:

”Det finns personer (före detta spelare i klubben) utan insyn som har snackat utan att veta om vad som händer i klubben och har orsakat skada. Jag gav 100 procent fram till min sista dag och ville vara med och bidra genom att spela. Jag minns särskilt ett samtal som jag hade med Henry (Thierry), en legendarisk Arsenal-spelare, som byte klubb av samma skäl och i dag är det min tur.”

1 av 2 | Foto: Manchester United
Sanchez

Henry: ”Hade ingen aning”

Den sistnämnda meningen har väckt starka reaktioner. En del tolkade det som att Henry, som lämnade Arsenal för Barcelona 2007, skulle ha uppmuntrat Sanchez att lämna klubben.

Detta dementerar nu fransmannen på sociala medier:

”Jag vet att jag inte behöver förklara detta för majoriteten av Arsenal-fansen men i motsats till spekulationerna så har jag aldrig sagt åt Alexis Sanchez att lämna Arsenal. Jag hade ingen aning om att han skulle skriva på för Man Utd förrän jag såg det på nyheterna likt er andra.”

Daily Mail rapporterade att en del supportrar till och med ville riva Henrys staty utanför Emirates. Om inlägget ovan kan få dessa att bli lugnare återstår att se.

Så fungerar transferfönstret 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM