Bekräftat: Sanchez klar för United

FOTBOLL

Det såg länge ut att bli en flytt till Manchester City.

Nu har Alexis Sanchez presenterats – för Manchester United.

– Jag är stolt över att tillhöra världens största klubb, säger Sanchez till Uniteds hemsida.

Redan i somras spekulerades det flitigt i att Alexis Sanchez skulle lämna Arsenal. Ända till slutet såg det ut som att en flytt till Manchester City var nära, men när transferfönstret väl stängde var chilenaren kvar i London.

Ryktena svalnade inte direkt under hösten och i december verkade det som att Pep Guardiolas lag var väldigt nära att få över spelaren i januari. Men när City inte var beredd att lägga ut den begärda summan (omkring 385 miljoner kronor) såg lokalrivalen Manchester United sin chans.

”Jag är stolt”

Genom att locka med en astronomisk lön på fyra miljoner kronor i veckan har Sanchez nu skrivit på ett kontrakt med klubben. United har lagt ut en video på Twitter där chilenaren presenteras. I den spelar han piano.

– Jag är stolt över att tillhöra världens största klubb. Jag tillbringade tre och ett halvt år i Arsenal och jag tar med mig många positiva minnen från en storklubb och fansen, säger Sanchez till Uniteds hemsida.

– Men jag kunde inte tacka nej till att få spela på en historisk arena (Old Trafford) och att få jobba med José Mourinho. Jag är väldigt stolt över att bli den första chilenaren att spela för Uniteds A-lag. Jag hoppas att jag kan visa alla fans i världen varför klubben valde att ta mig hit.

Sanchez har lagt ut ett inlägg på Instagram där han hyllar Arsenal och klubbens fans (se nedan).

Managern José Mourinho är nöjd.

– Alexis är en av de bästa offensiva spelarna i världen, och han komplettera vår unga och talangfulla grupp med offensiva spelare. Han kommer hit med höga ambitioner, sitt driv och sin personlighet - kvalitéer som gör Manchester United starkare, säger Mourinho.

Mchitarjan till Arsenal

Henrikh Mchitarjan går andra hållet. Han lämnar United för Arsenal. Londonklubben har bekräftat övergången.

– Jag är väldigt lycklig att vara här. Det är en dröm som blir sann, eftersom jag alltid har drömt om att spela för Arsenal, säger Mchitarjan.

ARTIKELN HANDLAR OM