Diskerud: ”Ska hålla det här målsnittet...”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
FOTBOLL

GÖTEBORG. Två matcher, två mål.

IFK Göteborgs främste målskytt i cupspelet är inlånade Mix Diskerud, 27.

– Jag hoppas kunna hålla det målsnittet hela cupen ut, säger han.

För 1,5 vecka sedan blev det klart att Diskerud återvände till IFK Göteborg på lån från Manchester City.

Efter ett inhopp avgjorde han i den första gruppspelsmatchen av Svenska Cupen med enda målet, 1-0, mot Varberg förra helgen.

Mot Öster räddade norskamerikanen 1-1 för Blåvitt med sitt mål i 67:e minuten.

”Steg uppåt”

– Det var skönt att göra mål, men jag kunde ha gjort både två och tre. Jag hade några chanser, framför allt i första halvlek. 

– Sedan är det inte bra att vi inte gör fler mål, men vi skapar många chanser. Fotbollsmässigt var det här ett steg uppåt även om vi såklart hade velat ha en vinst, säger Diskerud som tog en av platserna i IFK Göteborgs tremannaanfall.

– Det var kul att spela där. Jag har inte spelat så offensivt tidigare, men jag kom till många chanser och samarbetet med Elias och (Sebastian) Ohlsson fungerade bra. Vi hittade varandra rätt många gånger på en och två touch, det är så jag vill spela. 

Det är fortfarande oklart hur länge Diskerud blir kvar i IFK Göteborg. Låneavtalet just nu sträcker sig enbart över cupspelet.

Alla positiva

– Det finns inget nytt där, säger han. Vi har en bra diskussion, men sedan får vi se hur det slutar. Jag tror alla parter är positiva till en fortsättning här. 

Poya Asbaghi: 

– Det är klart att Mix är viktig för oss. Han är senare in i säsongen och i vårt spelsystem. Han kommer bli ännu bättre ju mer han lär sig av det. Det är klart att jag inte vill förlora honom då. 

IFK Göteborgstränaren såg positivt på den närmaste framtiden i cupspelet, trots det oavgjorda resultatet mot Öster.

– Totalt sett gör vi en bättre match än förra helgen. Vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna matchen. Vi behöver vara lite mer beslutsamma i sista tredjedelen. Det är lite för mycket kladd och lite för lite jävlar och anamma.

– Men vi har det i egna händer. Vinner vi mot Sirius så är vi klara för kvartsfinal, säger Asbaghi.

Ögona öppna

Under fredagen presenterade IFK Göteborg en förstärkning i form av georgiern Giorgi Kharaishvili, som är mer en offensiv mittfältare eller en slags nummer tio. 

Jagar ni fortfarande en utpräglad målskytt att värva?

– Det har varit tuffa år ekonomiskt. Jag kan inte kräva en ny forward bara för att det fattas lite i sista tredjedelen offensivt mot Öster. Men som tränare vill jag ju alltid ha så bra spelare som möjligt. 

– Fönstrena stänger, men inte våra ögon efter spelare, säger Poya Asbaghi.

ARTIKELN HANDLAR OM