Helsingborg rasar efter vändningen

FOTBOLL

Finnbogason klar för ny klubb: Helt obegripligt

Helsingborg och Alfred Finnbogason var överens om ett nytt kontrakt.

Men nu är succéanfallaren klar för Heerenveen – en vändning som får HIF att koka.

– Jag undrar om Lokeren ligger i Europa eller någonstans i andra änden, för de beter sig inte civiliserat, säger klubbchefen Paul Myllenberg till Sportbladet.

Foto: Alfred Finnbogason.

Efter matchen mot Kalmar i söndags kunde Sportbladet avslöja att succéanfallaren Alfred Finnbogason stannar i Helsingborg.

– Jag och HIF är överens om ett treårskontrakt. Detta är vad jag velat hela tiden, att stanna i HIF, sa han till Sportbladet då.

Men nu har Helsingborg blivit blåst på islänningen. Succéanfallaren, som gjort 12 mål på 17 matcher i allsvenskan, tillhör den belgiska klubben Lokeren men har varit utlånad till HIF.

”Svarar inte när vi ringer”

Klubbarna var överens om ett nytt kontrakt. Men nu är Finnbogason i stället klar för holländska Heerenveen. Vändningen får känslorna att koka i HIF.

– Man beter sig inte etiskt korrekt. Jag undrar om Lokeren ligger i Europa eller någonstans i andra änden, för de beter sig inte civiliserat, säger klubbchefen Paul Myllenberg och fortsätter:

– Vi har pratat med spelaren, undertecknat deras avtal (det skedde i går) och skickat tillbaka det. Då går Lokeren bakom ryggen på oss utan att ha informerat oss. Vi får inte ens chansen att var med. Det är helt obegripligt, det har aldrig hänt oss tidigare. De svarar inte när vi ringer. De har inte svarat på timmar.

ARTIKELN HANDLAR OM