Citys mardröm – stjärnan ut på bår

FOTBOLL

Manchester City vann premiären mot Southampton.

Men segern blev kostsam – Sergio Agüero, 24, skadade sitt knä och bars ut på bår.

Enligt Daily Express befarar Roberto Mancini att argentinaren kan bli borta resten av säsongen, men Agüero själv skrev i natt på twitter att det inte är ”någon allvarligare skada”

Snacket efter Citys 3–2-seger mot Southampton handlade mest om Sergio Agüeros knä. Argentinaren fick bäras ut på bår efter en tackling från Southamptons Nathaniel Clyne.

– Jag är orolig. Vanligtvis är knät alltid allvarligt, sa Roberto Mancini i går kväll.

– Vi vet inte för tillfället för vi måste vänta på röntgen, kanske i två dagar. Kanske blir det en vecka, eller kanske blir det tre eller fyra veckor. Den här skadan var märklig.

”15 klubbar hört av sig om John”

Enligt Daily Express befara City-managern att 24-åringen kan bli borta resten av säsongen. Inte förrän svullnaden lagt sig kan spelaren röntgas, men Agüero skrev i natt på twitter.

– Undersökningarna jag gjort visar att det inte är någon allvarligare skada, men det var en väldigt tuff smäll för mitt knä. I morgon kommer läkarna att bedöma hur lång tid det tar för mig att komma tillbaka.

En annan City-spelare det snackas om är John Guidetti. I går skrev Sky Sport Italia vill Siena låna svensken. Något Guidettis agent Per Jonsson dementerade.

– Det finns 15 klubbar som hört sig för vad det finns för lösningar kring John. Allt det som stått i diverse tidningar ger jag inte så mycket för. Nu är det en diskussion med City.

”City och Mancini gillar honom”

Agüero gick ut knäskada, hur mycket förändrar det läget för John om han skulle bli borta?

– Det vet man inte. Det finns fortfarande många olika lösningar. Att John förlänger med City och sedan blir ut­lånad med en option att köpa loss honom till exempel, säger Jonsson till Sportbladet.

– City och Mancini gillar honom, det säger de varje gång till honom och ”jag förstår att du behöver speltid, får du inte det här så är jag pigg på att låna ut dig”. Men de vill bara att han ska bli frisk först. Step by step, först bli frisk sedan tar vi nästa grej.

Hur mår John?

– Han mår ganska bra.

Hur nära är han att bli spelklar?

– Det kan jag inte spekulera i. Det kan nog inte John heller, men det ser väldigt bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM