Zlatans comeback ser ut att dröja

FOTBOLL

PSG tappade poäng i kaosmatchen utan Ibra

Foto: VEM SLÄCKTE LYSET? Först förlängdes matchen mellan Ajaccio och PSG på grund av en vätskepaus i varje halvlek, som en försiktighetsåtgärd mot värmen. Därefter fick matchen skjutas upp ytterligare i andra halvlek på grund av ett strömavbrott.

AJACCIO.  PSG tappade poäng i kaosmatchen på Korsika – utan Zlatan Ibrahimovic på planen.

Och den svenske anfallaren kan komma att ­missa även nästa match för klubben, enligt upp­gifter till Sportbladet strax innan match.

– När vi får tillbaka Silva och Ibrahimovic kommer vi att bli bättre, säger ­tränaren Carlo Ancelotti.

Storsatsande PSG hade ingen lyckad kväll på François Coty-stadion i Ajaccio.

Parislaget fick inte spelet i första halvlek att stämma alls i den 30-gradiga värmen som legat som ett lock över hela Frank­rike under helgen och i ­andra halvlek fortsatte motgångarna.

Ny sorts skada

Ezequiel Lavezzi blev utvisad efter en hård närkamp med en halvtimme kvar att spela och det var Ajaccio som var närmast ett ledningsmål i andra halvlek med ett stolpskott.

Men tillställningen slutade 0–0 ­efter att matchen först ­förlängts på grund av en vätskepaus i varje halvlek, som en försiktighetsåtgärd mot värmen, och därefter fått skjutas upp i flera minuter i andra halvlek på grund av ett strömavbrott.

Zlatan Ibrahimovic fick se sitt nya lag tappa poäng från tv-soffan på grund av den fotskada han ådrog sig förra helgen mot Lorient. Och nu ser Ibrahimovics skadefrånvaro ut att bli ännu längre än väntat.

– Zlatan har tidigare inte drabbats av den här typen av skada, men han kände direkt att han fick ont i foten när han skulle skjuta på träning och det var han själv som beslutade att inte spela mot Ajaccio, berättade en uppgiftslämnare i PSG:s medicinska stab strax före match, och fortsätter:

– Det märks att han inte gjort en komplett försäsong och alternativet är att han ska spela på sprutor. Så här tidigt på säsongen och mot den här typen av motstånd tar man inte den risken.

Tränar på egen hand

PSG-tränaren Carlo Ancelotti var besviken efter matchen, men tror inte att laget har så långt till toppform.

– Kanske saknar vi lite fysik, men jag tycker att vi förberett oss bra. Jag tror inte att vi är så långt från vad vi kan uträtta, vi får tillbaka Silva, Motta och Ibrahimovic, tre viktiga spelare och då kan vi hitta rätt.

Men Ibrahimovics återkomst kan dröja ytterligare enligt det medicinska utlåtandet. Den kommande veckan kommer svensken att träna på egen hand och det blir inte förrän i slutet av veckan, inför hemmamatchen mot Bordeaux på söndag, som man beslutar om Ibrahimovics medverkan.

Zlatans skada

Den stämpling han fick i närkampen med Lorients Bruno Ecuele Manga förra helgen var en ny typ av skada för Ibrahimovic, som liksom resten av klubben trodde på spel inför helgen.

Det var först i lördags, dagen före match, då Zlatan tränade med resten av laget, som det uppdagades att hans vrist inte höll för att skjuta för fullt.

PSG ville inte chansa med att spela Ibrahimovic på sprutor, eftersom Ajaccio normalt sett är ett lag man ska ha en god chans att slå oavsett.

I veckan tränar Zlatan individuellt fram till nästa helg, då man fattar beslut om medverkan mot Bordeaux på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1