Premier League

Guidetti om Galatasaray: ”Passionerade – som mig”

Av: 

Oskar Magnusson

FOTBOLL

City-anfallaren smickrad av turkiska intresset

John Guidetti, 20, är ett jagat villebråd i Europa efter succésäsongen för Feyenoord.

Nu kan nästa kapitel i hans karriär komma att skrivas – i Galatasaray.

– Det är en storklubb med enormt passionerade fans. Och jag är en passionerad spelare, säger Manchester City-anfallaren till Sportbladet.

Det är i en intervju med den turkiska radiostationen Radyospor som John Guidetti uttrycker sin beundran för Galatasaray, som uppges vara intresserade av att köpa Manchester City-anfallaren.

– Det känns riktigt bra att en så stor klubb är intresserad. De har ett fantastiskt publikstöd och spelar i Champions League, säger John Guidetti.

Ligatvåa i Holland

Efter att Citys talangfulle svensk tillbringat förra säsongen på lån i Feyenoord är han ett jagat namn i fotbollseuropa. Guidetti svarade för 20 mål och 8 assist på 23 matcher för den holländska ligatvåan och var högaktuell för den svenska EM-truppen innan en skada satte stopp i maj.

En återkomst till City, där det vimlar av världsspelare i anfallet, tycks långt borta. I våras sa han också att han inte kan vara kvar i City om han inte får speltid.

"Terim är väldigt erfaren"

Intresset som påpekas i radioprogrammet låter som att det är ömsesidigt.

– Fatih Terim är en väldigt erfaren och ansedd tränare. Jag vet att Hamit Altintop kom till klubben nyss och där finns också Melo, Muslera och Elmander. Galatasaray har fantastiska spelare i sin trupp, säger John Guidetti och fortsätter:

– Jag vet inte i vilket skede förhandlingarna är, men jag är nöjd över att bara höra talas om intresset. Min agent sköter alla detaljer och håller mig uppdaterad, men jag är exalterad över den här situationen.

Eftersom Guidetti låtit så intresserad sökte Sportbladet upp honom för en kommentar.

Hur ser egentligen intresset ut från deras sida?

– Det är naturligtvis smickrande och samtidigt roligt att min säsong med Feyenoord har gjort avtryck. Nu finns det ett team runt mig som sköter all inledande direktkontakt med klubbarna. Jag själv kommer in först när och ifall de närmar sig ett slutskede.

Hur skulle du själv se på en flytt till Galatasaray? I så fall, vill du lånas ut eller bli köpt?

– I det här skedet av min utveckling är min ambition att spela fotboll på den högsta och mest utvecklande nivån. Angående lån eller köp, så är jag i dag en Manchester City spelare, så vad som händer där blir en fråga som måste ske i samråd med dem.

Vad tycker du om Galatasaray som klubb och dina möjligheter att utvecklas där?

– Det är en storklubb och en Champions League-klubb med enormt passionerade fans. Och jag är en passionerad spelare.

Hur ser intresset ut från andra europeiska klubbar?

– Det verkar finnas ett stort intresse, vilket så klart bara är positivt i sig, men som sagt har jag andra som jag har fullt förtroende för som sköter alla detaljer omd et där, så just nu är jag en Manchester City-spelare och fokuserar till hundra procent på det.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League