Inter ute ur Champions League efter dramatik

Publicerad 2012-03-13

Marseille avgjorde på stopptid

Alla väntade på förlängningen.

Då avgjorde inhopparen Brandao för Marseille – och skickade Inter ur Champions League.

– Vi gjorde allt vi kunde, säger pressade tränaren Claudio Ranieri.

Fiasko i ligan. Och fiasko i Champions League. Inters tunga säsong fortsätter.

Hoppet levde dock in i det sista.

Marseille hade med sig 1-0 från den första åttondelsfinalen på hemmaplan. Men Inter öste på och i den 75:e minuten kom målet. Diego Milito satte 1-0 och matchen såg ut att gå till förlängning.

Inhopparen kvitterade

Men på tilläggstid avgjorde Brandao för Marseille. Anfallaren hade bara varit på planen i några minuter när han satte 1-1. Minuten senare fick Inter straff efter att Steve Mandanda fällde Giampaolo Pazzini. Marseille-målvakten fick dessutom sitt andra gula kort och fick lämna målet.

Pazzini tog själv hand om straffen och satte 2-1. Men det spelade ingen roll. Marseille är vidare i Champions League tack vare ett mål på bortaplan.

– Det är tråkigt eftersom killarna gav allt det möjligen kunde. Vi måste hitta motivationen nu, för även om vi är utslagna, gav laget 100 procent och vi får se vad det kan göra i serie A, säger Intertränaren Claudio Ranieri enligt Fotball Italia.

Ranieri grät av lycka efter segern i helgen och nu är hans framtid mer osäker än någonsin.

– Coachen får alltid skulden och vi får betalt för det, så det är rättvist. Jag måste erkänna att vi inte kunde göra mer, delvis på grund av att den lilla turen inte vill komma till Inter den här säsongen, säger han.

Följ ämnen i artikeln