Guidetti efter målet på Camp Nou: ”Bara att springa som gäller”

Publicerad:

FOTBOLL

John Guidetti gjorde sitt första mål för Deportivo Alavés mot Barcelona på Camp Nou.

Nu berättar 25-åringen om drömmen från barndomen som gick i uppfyllelse, Messis storhet, nästa mål i karriären och känslorna efter målet.

– Det är ju klart att det är surrealistiskt, säger Guidetti.

Den 28 januari snubblade John Guidetti in sitt första mål för Deportivo Alavés, dit han är utlånad från Celta Vigo, borta mot Barcelona på Camp Nou.

Det räckte dock inte till en seger, då Barça vände till seger i den andra halvleken efter mål av Luis Suarez och Lionel Messi.

Men målet är ändå något som den 25-årige svensken kommer bära med sig under lång tid framöver.

”Messi eller Ronaldo vid mittlinjen – så spelas låten”

– När man var yngre så drömde man ju “tänk om man får göra mål på Camp Nou en dag”, eller “tänk om man bara får springa in där”. Nu har jag fått springa in där och gjort mål två gånger, och en gång på Balaídos (Celta Vigos arena) mot dem också. Det är ju klart att det är surrealistiskt, säger Guidetti i en intervju med Viasat.

Låten ”Johnny G (The Guidetti Song)”, som handlar om just Guidetti, har spelats ett antal gånger efter att svensken gjort mål.

Foto: AFP

– Det är en sjuk känsla att få göra mål, och sen när man springer upp till mittlinjen så väntar Messi (Lionel) eller Cristiano (Ronaldo) och så spelas John Guidetti-låten i stadion. Och så ska de lyssna på den låten. Det är liksom sådana saker man drömde om när man var liten, säger han och fortsätter:

– Man är så otroligt tacksam. Oavsett om jag slutar i morgon eller om man ser till allt jag gått igenom med mina skador och de tuffa motgångarna jag haft, hade liksom någon sagt till mig som åttaåring när jag kollade på Barça: “Du ska få göra mål mot Barça, sen ska det spelas en låt där de sjunger ditt namn samtidigt som Messi ska lyssna, och ni ska vinna med 4-1". Då hade jag blivit väldigt nöjd. Det hade varit en dröm för mig, och svårt att ens tro på.

(Viasat) Hur var känslan när bollen gick i mål?

– Skönt, såklart. Alltså det är ju alltid skönt, men man kollade ju på klockan och tänkte att ”det är många minuter kvar nu, nu är det bara att springa som gäller”, säger han och ler.

”Han är inte normal”

Svensken passar även på att hylla Lionel Messi.

– När du ger bollen till Messi, jag har sett det live och jag har sett det på väldigt nära håll. Han är inte normal alltså. Det han gör på en fotbollsplan, det är inte normalt. För mig är han “hands down” den bästa – någonsin. Det går inte att stoppa det han gör.

Han beskriver hur han själv kunde bli irriterad när han tittade på Barcelonas matcher innan han flyttade till Spanien.

– Jag kunde sitta vid TV:n och ropa: ”men försvarare ta bollen, så svårt kan det inte vara, ni är ju sex-sju pers”. Men det går inte.

Guidettis nästa mål i karriären är att själv spela i Champions League bland de största.

– Man vill ju stå där och höra den där låten “nanana chaaampions”, säger han och skrattar.

Se hela intervjun med John Guidetti på viasatsport.se

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.