”Det är bedrövligt – fruktansvärt dåligt”

FOTBOLL

IFK utklassade av Kalmar FF

Ett effektivt Kalmar FF mot ett uddlöst IFK Göteborg.

Så såg det ut när smålänningarna slog ”kamraterna” med 3-0 på Guldfågeln Arena.

Abiola Dauda blev stor matchhjälte efter att ha gjort två mål.

– Det är bedrövligt. Fruktansvärt dåligt. Vi spelar så jävla naivt så jag vet inte var jag ska börja, säger IFK:s Tobias Hysén i Canal Plus.

Tränaren Mikael Stahre får inte ihop sitt stjärntäta Göteborg. De blåvita dominerade spelet i första halvlek och hade 67 procent i bollinnehavet mot Kalmar men gör inga mål.

– Vi har ingen spelare i vårt lag som har det självförtroendet för att göra något extra just nu. Då får vi jobba så inåt helvete, säger IFK:s Tobias Hysén i Canal Plus.

Men matcher avgörs i straffområden och där var Kalmars Abiola Dauda kung. 1-0 kom i 28:e minuten på en kontring där Dauda snyggt styrde in Daniel Mendes pass.

– Vi vet att de kommer få mycket boll så vi vet att vi får köra kontringsspel, sa Dauda i halvtid till Canal Plus.

Waehlers stora miss

2-0 kom i 67 minuten efter att Dauda fint plockat ner en långboll och Kjetil Waehler sålt sig lätt. På övertid gjorde inbytte Jonathan McDonald även 3-0.

– Det är bedrövligt. Fruktansvärt dåligt. Vi spelar så jävla naivt så jag vet inte var jag ska börja, säger Tobias Hysén.

– De får sitt mål på en omställning som kommer från ingenstans. Vi fortsätter ändå spela okej i första halvlek. I andra halvlek tycker jag inte det finns någonting. Vi gör det ändå hyfsat i slutet men ja... Så är det.

Nanne Bergstrands Kalmar kliver upp på en niondeplats med 26 poäng– två poäng före Göteborg.

– Vi har en känsla att vi vinner matcher då och då även fast vi inte får det att fungera, säger Kalmars Henrik Rydström.

Matchens stjärnor:

: Abiola Dauda
: Markus Thorbjörnsson
: Ludvig Öhman

(Jury: Ulrik Sandebäck)

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF