Fotboll

Rasar på Ticnet – efter långa kötider

Av: 

Patrik Larsson

FOTBOLL

Fick vänta i en timme bara för att få reda på att det var slutsålt

Trycket efter biljetter till den stjärnspäckade träningsmatchen mellan Manchester United och Barcelona på Ullevi 8 augusti är enormt.

Nu rasar folket mot de långa kötiderna.

”Över 1 timme i kö och sen kommer man in men det går inte att boka några biljetter överhuvudtaget”, skriver signaturen Anna Ekenstjärna på Ticnets Facebooksida.

Redan förra veckan hamnade Ticnet i blåsväder efter att hemsidan kraschade i samband med biljettsläppet till Swedish House Mafias sista spelningar.

– Det gjorde folk sura, det förstår jag. Så nästa gång när man ska köpa biljett och inte får någon, så tänker man att det har blivit fel igen. Det går inte att göra något åt, säger Ticnets marknadsansvarige Mattias Hallgrim till Aftonbladet.

Anledningen är Ticnets kösystem.

Systemet släpper bara in ett visst antal köpare per gång, och kötiden beror på hur stort trycket är och vilken tid de som är före i kön tar på sig.

Folk säger att de har fått vänta i över 40 minuter?

– Om det är så, varför är det så förfärligt? Alla blir irriterade för att det inte går fort och att de inte får en biljett. Men självklart ska tekniken fungera, säger Hallgrim, som menar att trycket är enormt på sådana här matcher.

Väl i kön kan du inte se om biljetterna har sålt slut, och du kan få vänta väldigt länge i onödan.

– Den frågan är rätt knepig, jag är mycket medveten om att många tycker att det är dåligt. Det är inte optimalt att man sitter kvar och när man kommer fram så får man veta först då.

Arga kommentarer

Ilskan visar sig hos kunderna.

”Så dåligt att de inte kan gå ut med informationen här om biljetterna är slut så man slipper stå i kön!!”, skriver Alexander Rabnor på Ticnets Facebooksida.

”Problemet är inte att det går långsamt. Problemet är att det inte funkar”, skriver Mikael Natanaelsson.

Det är bara två av 183 kommentarer på Ticnets sida, och även på det populära forumet Flashback har diskussionen gått het, och forumtråden har engagerat över 400 svar.

Ticnet bekräftade på förmiddagen att matchen är slutsåld, och att biljetterna gick åt på lite mer än en timme.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!