Här ryker de ihop

”Vad Zlatan sa till mig lämpar sig inte i tryck”

KÖPENHAMN. Mitt under matchen uppstod bråk mellan Zlatan Ibrahimovic och Danmarks William Kvist.

Efteråt var de danska stjärnorna varken imponerade av den nyblivne författarens insats eller uppträdande.

– Vad Zlatan sa till mig lämpar sig inte i tryck, menar Kvist.

IRRITERAT En duell på mittplan i andra halvlek mellan Zlatan och danske mittfältaren William Kvist ledde till en ilsken ordväxling. ”Vi hade ett par samtal”, berättar Kvist efter matchen.
IRRITERAT En duell på mittplan i andra halvlek mellan Zlatan och danske mittfältaren William Kvist ledde till en ilsken ordväxling. ”Vi hade ett par samtal”, berättar Kvist efter matchen.

Hans självbiografi har varit det stora samtalsämnet inför vänskapslandskampen. Givetvis pratades det mycket Zlatan Ibrahimovic under och efter matchen också. En duell på mittplan i andra halvlek mellan Zlatan och danske mittfältaren William Kvist ledde till en ilsken ordväxling.

– Vi hade ett par samtal men det går inte att skriva i tidningen vad Zlatan sa till mig, berättar Kvist i mixade zonen.

’Vi är bättre än Sverige’

Han kritiserade även Milan-stjärnan för att inte ta samma defensiva ansvar som Johan Elmander.

– Jag tycker att Elmander fick jobba riktigt mycket defensivt och om jag hade bildat anfallspar med Zlatan hade jag blivit trött på honom då och då, säger William Kvist.

Offensivt svarade Ibrahimovic för en frispelning av Emir Bajrami (skott i stolpen) och hade själv ett skott tätt över. Det var Sveriges bästa chanser, Danmark vann med klara 2–0.

– Vi spelade bra, Sverige hade inte så mycket att komma med, inte så många målchanser. Jag tycker att vi bevisade att vi är bättre än Sverige. I alla fall en nivå eller två, säger mittbacken Daniel Agger som bevakade Zlatan.

Hur var mötet med Zlatan?

– Jag har spelat mot honom ett par gånger, det är en bra fotbollsspelare, men han gjorde inte mål i dag heller. Så vitt jag vet har han aldrig gjort mål mot oss, säger Agger och statistiken ger honom rätt.

’Rättvist’

Men så långt som att Danmark har bättre chanser

i sommarens EM-slutspel vill danskarna inte dra det.

– Det är lång tid till dess. Vi får se efter lottningen i december hur grupperna blir. Sverige är inget dåligt fotbollslag, menar Agger.

1–0-målskytten Nicklas Bendtner sammanfattade kvällens resultatet som rättvist:

– Ja, det tycker jag. Vi skapade flest chanser och kunde ha gjort ett mål eller två till.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN