”Han var dyr”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahomovic om
PSG:s nya jättevärvning

Foto: Lucas Moura.

Zlatan Ibrahimovic höll på tisdagen presskonferens inför onsdagens träningsmatch mot Brasilien.

Inte helt oväntat handlade mycket ändå om Paris Saint-Germain och inte minst nye lagkamraten Lucas Moura.

– Han var dyr. Det vet jag, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic lämnade i somras Milan för Paris Saint-Germain.

Detta trots att 30-åringen bara månaden innan viftat bort frågan om han var på väg till PSG med svaret ”vad ska jag där och göra”.

– De var inte intresserade då. De ringde dagen efter (haha). De blev intresserade men i det läget fanns inget intresse så då var det inte aktuellt. Om det inte är aktuellt har du inte det i tankarna eller är inställd på det. Men när det började röra på sig då började jag tänka ännu mer, satte mig in i det och började ställa massa frågor. Sen blev det klart, säger Ibrahimovic.

Det var inte att du inte var sugen?

– Du kan inte vara sugen på något om de inte är intresserade.

Nu vet också Zlatan vad han ska göra i Paris. Målet är tydligt: Det är Champions League som gäller.

”Bygger för Champions”

– PSG bygger ett lag för att konkurrera i Champions. Vi får vänta och se vilken grupp vi får i gruppspelet. Men vi är i fas fyra (lottningsgrupp) så vi kommer spela mot två stora lag. Jag är van att spela mot små lag så det är nytt för mig men det är en utmaning.

Hur har första tiden i PSG varit?

– Jag har bara positiva saker att säga. Jag har varit i Paris två veckor, tränat 1-2 veckor och spelat tre matcher. Allt är positivt. Laget växer och inte år efter år utan dag för dag. Det kommer bli stora och för mig är de redan stora. De har stora drömmar och vi ska förverkliga dem.

”Silva bästa försvararen”

Men först väntar alltså landslagets sista landskamp på Råsunda, mot Brasilien på onsdag. En match som innebär möten med två lagkamrater för Zlatan. En mycket bekant och en helt ny bekantskap.

– För mig är Thiago Silva den bäste försvararen i världen. Jag har spelat med och mot många, då tänker jag på (Fabio) Cannavaro, (Lilian) Thuram, (Gerard) Pique och (Carles) Puyol, men den här är ovanför dem. Det är en utmaning att spela mot honom.

Vad vet du om PSG:s senaste nyförvärv Lucas Moura?

– Jag vet inte så mycket om Lucas. Jag vet att han var väldigt dyr (omkring 400 miljoner kronor). Han kommer i januari tror jag. Men som jag förklarat förut. Brasilien har stora talanger. De kommer från ingenstans och går till stora lag. Såklart är han bra. Du kostar inte så mycket om du inte är bra.

ARTIKELN HANDLAR OM