Alla Blåvitts stjärnor med i startelvan

Publicerad 2012-04-01

Spelar med fem mittfältare: ”Vi ska inte storma upp nu”

Enligt Sportbladets uppgifter spelar IFK Göteborg med fem mittfältare i premiären mot Syrianska.

Balansen mellan stjärnorna?

Sannolikt två defensiva och tre framför.

Följ ämnen
IFK Göteborg

IFK Göteborgs nye tränare Mikael Stahre har växlat spelsystem under försäsongen. Vad som rör sig i hans hjärna kring spelarval och uppställning inför premiären får vi veta först i eftermiddag.

Men enligt Sportbladets uppgifter spelar Pontus Farnerud, Stefan Selakovic, Philip Haglund, Nordin Gerzic och Daniel Sobralense från start.

Hysén ensam på topp

Stjärnspäckat direkt med andra ord i värvningstunga IFK.

Valet innebär sannolikt att Mikael Stahre väljer två balansspelare i form av Farnerud och Haglund, medan ”Sella”, Gerzic och Sobralense ligger mer offensivt.

Tobias Hysén blir således ensam i den renodlade forwardsrollen.

Spelsättet ger IFK Göteborg en möjlighet att lättare hota ett Syrianska som riskerar att inte kunna hålla försvarsspelet kompakt.

Stahre avslappnad

Vad för spel förväntar du dig av Syrianska?

– Jag skulle ha svårt att säga att de går upp och sätter jättehög press på oss. Däremot tror jag att de kommer låta oss invaggas i en känsla av att vi ska ha bollen sedan slå till likt det Falkenberg gjorde mot oss i genrepet.

Matchen blir Mikael Stahres första svåra prov i den nya klubben.

Han är förväntansfull, men också avslappnad.

– Vi har jobbat i fyra månader och spelat ett antal matcher tillsammans. Det handlar inte om att storma upp nu utan att vi är kontrollerade. Att inte ställa sig i en hiss och åka med känslomässigt, utan bara spela på. Vi ska inte gömma oss bakom att det är en process, men det kommer att komma mer efterhand, säger IFK-tränaren.

Följ ämnen i artikeln