HIF utspelade mot Gefle

FOTBOLL

”Alla måste ta
sig i kragen”

Foto: Daniel Andersson.

Förra året förlust med 4–0.

I dag förlust med 3–0.

Helsingborgs gulddrömmar sprack mot mardrömsmotståndaren Gefle.

– Det är klart att alla inte är nöjda med det här, säger målvakten Daniel Andersson till TV 4 Sport.

Efter fyra raka segrar som fick Helsingborg att se ut som en guldfaspirant kan Skånegänget nu räkna in tre raka förluster. Den negativa trenden blev än tydligare borta mot Gefle. Helsingborg hade stundtals goda intentioner, men mycket mer blev det inte av försöken till offensiv mot ett kompakt spelande hemmalag. När försvaret dessutom läckte var förlustsiffrorna 3–0 i slutändan smickrande för gästerna.

– Jag vet inte. Det känns som om vissa spelare har nerverna mer eller mindre utanpå tröjorna. Vi måste våga spela och och röra på oss mer. Sedan måste vi ju prata med varandra. Det är ju dödstyst där ute. Det måste bli bättre allting, sa målvakten Daniel Andersson till TV 4 Sport i paus.

Henke uppgiven

Då hade han stått för ett par svettiga räddningar, men ändå var ställningen 2–0 till Gefle. Det blev inte bättre i andra halvlek trots Anderssons förhoppningar. I stället fortsatte Gefle att kontra effektivt och HIF-målvakten fortsatte sitt storspel.

Henrik Larsson var vid ett tillfälle uppgiven och visade det tydligt med utslagna armar mitt i en kontring. En gest som visade vad stjärnan tyckte om sina lagkamraters brist på vilja i anfallet. Daniel Andersson var också kritisk.

– Man står där bak och tittar på våra nervösa spelare. Sedan flyttar vi ner Henrik på mittfältet. Det är den bredden vi har, säger Daniel Andersson till TV 4 Sport.

Guldet långt borta

Förlusten mot Gefle innebär att Helsingborg nu är elva poäng bakom Kalmar FF och dessutom missade man chansen att rycka ifrån fjärdeplacerade Hammarby och närma sig tvåan Elfsborg.

– Det är klart att alla inte är nöjda med det här. Men man får sitta ner och analysera sin insats och ta sig själv i kragen och det gäller alla i föreningen.

ARTIKELN HANDLAR OM