AIK-stjärnans lunga föll ihop

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag blev lite rädd”

Foto: Daniel Mendes lunga föll ihop under mötet med Norrköping.

När Daniel Mendes, 27, sänkte IFK Norrköping med sitt 2–0-mål anade ingen att AIK-anfallaren spelade med en så kallad pneumotorax. Lungan hade fallit ihop.

– Jag hade mycket ont och fruktansvärt svårt att andas, säger Mendes till sportbladet.se.

Att Daniel Mendes hade ont när han lämnade planen efter att ha säkrat AIK:s första seger på nio matcher var tydligt för alla. Men det var inte i samband med målet som Mendes drabbades.

– Jag fick en tackling av en Norrköping-spelare ungefär en kvart innan och då gjorde det ont. Sedan fick jag ondare och ondare för varje gång jag sprang och jag fick svårare och svårare att andas. Efter målet gjorde det så ont att det inte gick längre. Då var jag lite rädd. Jag pratade med läkaren och jag lugnade ner mig, berättar Mendes.

Mår bättre

Han togs till sjukhus där ett pneumotorax konstaterades. Definitionen av skadan är en luft- eller gasansamling i lungsäcken. Detta leder till att själva lungan faller ihop. Fyra dagar senare mår brasilianaren bättre, men han tvingas till vila.

– Ja, i två veckor måste jag ta det lugnt, säger han.

Är säsongen över?

– Nej, det hoppas jag inte. Jag tror att jag kommer att kunna vara tillbaka i träning den 1 november och då är det en vecka till matchen mot Gais så förhoppningsvis kan jag vara med då.

Ingen risk att skadan kan återkomma vid en ny smäll?

– Om jag vilar ordentligt så ska det inte vara några problem. När det har läkt så är det ingen fara om jag får en ny smäll.

Daniel Mendes är AIK:s näst bäste målskytt i år med fem fullträffar.

Publicerad: