Makalös vändning av Gais mot Bajen

FOTBOLL

”Riktigt skönt”

Foto: Wanderson gjorde två mål för Gais.

Gais hade inte gjort mål på tre matcher. Mot Hammarby kom islossningen. Fyra fullträffar och tre poäng.

– Jag är så glad, säger tränaren Magnus Pehrsson till PPV.

Inte en fullträff på tre matcher. Underläge med 2–0 på Söderstadion mot starka Hammarby. Spel i hemmalagets bortaställ sedan man glömt sitt eget hemma i Göteborg. Det mesta såg ut att gå snett för Gais i bortamatchen mot Hammarby. Då klev Wanderson in i handlingarna. I den 39:e minuten skickade han in en mycket vacker frispark.

– Vi gjorde 2–1 här nu och det känns som om vi har medvind, säger Bobbie Friberg da Cruz i halvtid till PPV.

Wanderson igen

Så var det verkligen. Hammarby tappade allt och Gais kom in i matchen och började skapa chanser i den andra halvleken. Inte minst var Björn Andersson helt fri, men Kristoffer Björklund räddade. Hammarby ryckte upp sig, men Wanderson var inte färdig. Med tretton minuter kvar vände han upp och skruvade in 2–2.

– Vi har jobbat oerhört mycket med honom. Han ska få vara kreativ inte vara styrd så mycket i sina löpningar. Han var glad och lugn inför matchen. Han har varit pressad, har missat mycket. I dag lossnade det, säger Gais tränare Magnus Pehrsson till PPV.

Mårtensson avgjorde

Hammarby var chockat och Gais sprudlade av självförtroende och fortsatte att våga framåt. När David Johansson styrde en boll i eget mål med sex minuter kvar att spela hade Gais vänt matchen. På tilläggstid sköt sedan Johan Mårtensson mycket vackert 4–2.

– Det var riktigt skönt. Det var första målet i allsvenskan och ett viktigt mål också, säger Mårtensson till PPV. Jag fick en bra träff.

Glad Pehrsson

För Gais var det första bortasegern för säsongen och tränaren Magnus Pehrsson var givetvis väldigt nöjd med sitt lag.

– Mål förlöser väldigt mycket. Vi blir väldigt mycket bättre efter 25-30 minuter. Målen är avgörande. Vi skapar en del och det känns bra. Vi har varit kritiserade för att inte göra mål och nu får vi göra fyra mål mot Hammarby här. Jag är så glad, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM