Hopplöst läge för Östersund efter tabbar och straffmiss mot Arsenal

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

ÖSTERSUND. Målvaktstabbe och slarv gav Östersund en rejäl uppförsbacke i sextondelsfinalen mot Arsenal.

Trots 0–3-underläge inför returen i London har ÖFK-spelarna inte förlorat hoppet.

– Absolut inte, det är en otrolig möjlighet för oss och nu får man bara njuta, säger Saman Ghoddos.

Det gick inte riktigt som det var tänkt när Östersund tog emot Arsenal hemma på Jämtkraft Arena, det första mötet av två i sextondelsfinalen av Europa League.

Efter ett taffligt ingripande från målvakten Aly Keita tog Arsenal ledningen i den 13:e minuten genom Nacho Monreal. Kort därefter kom även 2–0 sedan mittbacken ”Sotte” Papagiannopoulus olyckligt styrt bollen i eget mål.

– Vi möter Arsenal, man måste visa respekt och vara kompakta och falla ner djupare än vad vi brukar, förklarar Saman Ghoddos.

ÖFK spelade upp sig betydligt efter baklängesmålen och kom också till en del chanser. Arsenal punkterade dock matchen i den 58:e minuten efter ett fint anfall som avslutades med att Mesut Özil fastställde slutresultatet. Tom Pettersson fick möjlighet att reducera på stopptid via straff men David Ospina i Arsenal-målet räddade.

Besvikelsen var stor efter 0–3 men Saman Ghoddos var ändå noga med att lyfta fram de positiva aspekterna. 

– Vi ska absolut inte skämmas när vi möter ett så bra lag som Arsenal, de har en massa stjärnor. De hade respekt för oss, vi ska vara nöjda fast vi förlorar, säger Ghoddos som dock inte var nöjd med sin egen insats:

– Jag ville visa att jag var på samma nivå som dem och det lyckades jag inte med idag.

Hur känns det inför returen, har ni tappat allt hopp?

– Absolut inte, det är en otrolig möjlighet för oss och nu får man bara njuta. Vi kanske inte bryr oss så mycket om resultatet utan vi kommer åka dit och spela vårt spel och njuta helt enkelt. 


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.