Ett ögonblick, Hanna Ljungberg

FOTBOLL

...som varit knäskadad nästan hela året och nu är uttagen i OS-truppen

Foto: Hanna Ljungberg, 25.

Lättad?

– Jag har hoppats hela tiden, men det har varit tajt om tid. Jag blev verkligen jätteglad, det är det som jag sett fram emot i mina mörka stunder.

Har OS-motiverat dig under skadeuppehållet?

– Moroten har varit att komma tillbaka till fotbollen och detta har varit ett datum att hålla sig till.

När fick du beskedet?

– Jag visste det inte till hundra procent förrän efter presskonferensen. Jag har pratat med Marika (förbundskapten Domanski Lyfors) tidigare, men då har hon inte kunnat ge något slutgiltigt besked.

Hur långt har du kvar tills du är i form?

– Det är omöjligt att säga. Jag har en bit kvar, jag har bara spelat fotboll i tre veckor och var borta i fem månader. Det är en bit kvar till toppform, men det känns bättre för varje pass. Fysiskt har jag inte så långt kvar, det är matchtempo jag saknar. Förhoppningsvis får jag vara hel och träna den kommande tiden. Jag försöker att inte stressa, utan ta det lugn och ha kul. De är ju så himla roligt att få spela fotboll igen.

Vilka möjligheter har Sverige?

– Jag tror vi har bra möjligheter. Det gick bra i VM, vi vet vad vi kan, men allt måste stämma. Förhoppningsvis hittar vi tillbaka till det spel och den stämning vi hade då, det är många som var med i VM och i EM 2001. Det vore kul om vi kunde gå riktigt långt.

Vad är realistiskt?

– Jag har inte varit med och pratat om målsättningen. Men funkar allt kan vi slå alla lag.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det blir fint väder i morgon. Vi har en veckas semester från fotbollen nu.

Anna Carlsson