Officiellt: Eftertraktad back till Djurgården

Marcus Danielsson och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
Marcus Danielsson och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Ett flertal allsvenska klubbar har funnits med i bilden.

Nu är mittbacken Marcus Danielsson, 28, klar för Djurgården.

– Det var förstavalet för mig, säger han i ett pressmeddelande.

I Gif Sundsvall har det länge funnits en mittback som har väckt intresse runt om i Sverige.

Marcus Danielsson har sedan kontraktet löpte ut i vintras varit hett villebråd på transfermarknaden. Bland annat har det pratats om Hammarby, Elfsborg och inte minst Djurgården.

Nu står det klart att mittbacken också blir djurgårdare framöver.

”Väldigt glad”

– Det känns fantastiskt kul att allt är klart. Det har varit en lång process där det funnits ett intresse under en tid. Men nu hade vi möjlighet att agera och jag är väldigt glad att få dra på mig Djurgårdströjan. Det var förstavalet för mig, säger Danielsson i ett pressmeddelande.

– Det här är ju en stor förening med fantastiska fans och det ska bli riktigt kul att gå ut på planen och ha alla supportrar i ryggen. Det kommer att vara betydligt lättare än att ha dem emot sig som jag fått känna på tidigare med Sundsvall, konstaterar han med ett skratt.

Andersson: ”Blir tuff konkurrens”

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med sitt förvärv, som innebär att Djurgården säkrar upp i defensiven än mer.

– Det är glädjande att Marcus kommer till oss och han har väldigt mycket erfarenhet och många allsvenska matcher med sig, nu senast i Gif Sundsvall där han var en väldigt viktig kugge i många år. Vi har haft en bra dialog under vintern och för Djurgården är det en bra långsiktigt lösning. Vi har några kontrakt som går ut 2018 och sett till det korta perspektivet kommer det att bli tuff konkurrens. Men det är samtidigt en skicklig fotbollsspelare som kommer till oss, berättar Bosse som ser många intressanta egenskaper hos Marcus, säger Andersson.

– Han är stor och stark, men även spelskicklig, och kan användas på olika positioner, dels som mittback men också som högerback. En reslig kille som är ambitiös och målmedveten och som ser fram emot att komma till Djurgården. Han ansluter till laget nu på tisdag och är spelklar till måndagens cupmatch mot Degerfors.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.