MFF i allsvensk serieledning - men ändå är Tom Prahl inte nöjd

FOTBOLL

”Vi kan bättre”

MALMÖ

MFF hoppar upp i serieledning efter 2-1 i toppmatchen mot Halmstad. Då säger tränaren Tom Prahl:

- Vi kan bättre.

Kort paus.

- Det tror jag nog.

Ny kort paus.

- Det hoppas jag.

Malmö FF inledde som ett mästarlag men sen tog Halmstad över totalt fram till paus.

- Dom har bra forwards, står jättebrett med sina kantspelare, vänder upp snabbt och sen går det fort. Första femton har vi bra intensitet men sen är vi tvåa på bollen, säger Tom Prahl.

- Men trots att vi inte är hundraprocentigt nöjda med vårt anfallsspel eller vårt passningsspel så vinner vi matchen igen på en fast situation, konstaterar Prahl.

Tungt för Skoog

Lolo Chanko slog hörnan som Jon Jönsson nickade in. En av få chanser som MFF skapade. Fjolårets suveräne skyttekung Niklas Skoog hade en ny tung dag på jobbet. Frågan bland supportrarna är given. Varför får en så formsvag spelare ständigt spela från start?

- Det får han göra för att han är vår bäste anfallsspelare enligt min bedömning. En anfallsspelare som är bra men som hamnat i bakvattnet. Förr eller senare lossnar det. Det vet vi om.

- Det var så med Lilienberg under alla år jag hade honom. Fick han bara spela visste vi att det förr eller senare lossnade. Det blir så i Niklas fall också, säger Tom Prahl.

"Mackan strålande"

Malmös bäste anfallare spelade i Halmstads dress - utlånade Markus Rosenberg.

- Mackan var strålande. Han lyser av självförtroende. Snabb och stark. Har lagt på sig ett år till med muskler. Mycket, mycket bra. Han hade varit välkommen i den form han är nu, säger Tom Prahl.

Halmstads Janne Andersson kontrar blixtsnabbt:

- Om vi får Afonso.

Afonso gjorde mål i fjärde minuten på framspelning av Andreas Yngvesson. Sen försvann MFF:s brassestjärna fram till cirka 55:e minuten.

- Vi gör förändringen att vi sätter upp Ante (Andreas Yngvesson) för att Afonso blev väldigt hårt tagen och hade svårt att få ut någonting av sitt spel. Och att vi avlastade Niklas (Skoog), som kanske inte är den hundraprocentige djupledsspelaren. Vi fick lite mer tryck på deras backlinje plus att Afonso fick lite mer svängrum, säger Prahl.

"Jättebesviken"

I första halvlek kontrollerade Halmstads starka mittbackar och det centrala mittfältet MFF:s anfallsspel.

- En så skicklig spelare som Afonso fick inte uträtta särskilt mycket. Lik förbannat gör han mål. Jag är jättebesviken, säger Jan Andersson.

Bra månad

Juli månad brukar vara en bra månad för Malmö FF.

- Det har varit det under de här åren jag har varit här åtminstone, säger Tom Prahl.

Nästa match är AIK borta - första augusti...

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM