"Jag bara väntar på att bli väckt"

FOTBOLL

Bojan berättar - så är det att vara på turné med United

Foto: BOJAN BLAND DE STORA SPELARNA Giggs, Solskjaer, van Nistelrooy, Howard, Keane, Scholes och Silvestre är några av de stora stjärnorna som Bojan Djordjic delar sin vardag med i USA. "Allt är underbart", säger han.

Tänk dig att vakna på ett femstjärnigt lyxhotell, käka frukost med Sir Alex Ferguson och sedan lira boll med Roy Keane - på en arena vars gräsmatta liknar en golfgreen. Och få betalt för det.

- Jag bara väntar på att någon ska väcka mig, säger Bojan Djordjic, 22.

I onsdags åkte Manchester United till sin årliga USA-turné. Med i den 22-manna starka truppen - som ska mäta sig med Bayern München, Celtic och Milan - finns även svenske Bojan Djordjic. Nu berättar han om relationen med Sir Alex Ferguson, stämningen i truppen och lyxlivet i USA.

- Vi bor femstjärnigt. Allt är underbart, det här njuter man verkligen av, säger Djordjic till Sportbladet.

Vem umgås du mest med i United?

- John O"Shea, vi har känt varandra länge och vi är ungefär lika gamla. Men, jag tycker även mycket om Roy Keane. Visst kan han skälla ut oss ibland men han gör det för vårt bästa. Han tar hand om de unga spelare på ett utmärkt sätt.

Vem har överraskat mest positivt på träningarna?

- Alan Smith. Han har visar storform. Han har två bra fötter och tar för sig mycket. Det är en sådan spelare som alla vill spela med och ingen vill möta, han är tuff och ibland lite ful i sin spelstil. Jag tror att han kan överraska många nästa säsong.

Hur är stämningen i Manchester United?

- Det är mycket kamp och många hungriga spelare. Man ser att konkurrensen om platserna i startelvan finns. Men det är ett skönt gäng och de äldre spelarna försöker hela tiden få oss yngre att känna oss som en del av klubben.

Hur ser dagarna ut?

- Vi vaknar tidigt, äter frukost och tränar på Philadelphia Eagles hemmaarena. Den är ny och tar emot 80 000 åskådare. Gräsmattan är perfekt. Sedan åker vi tillbaka till hotellet, vilar en timme eller två och sedan är det dags för eftermiddagsträningen. Efter det är man rätt trött, men det kan bli en promenad på kvällen.

Och Sir Alex styr med järnhand?

- The Boss är The Boss. Han ser allt. Det spelar ingen roll hur gammal han är, han ser varenda lilla rörelse på träningarna. Han har fortfarande full koll på oss alla. Jag har en bra relation med honom och vi pratar mycket. Det känns som att han tror på mig.

Får du spela i den första matchen mot Bayern München?

- Det är 50 procents chans, på träningarna får jag ibland spela med a-laget och ibland inte. Sir Alex använder mig som väntermittfältare och inte som vänsterytter som jag tidigare spelat. Jag trivs med den nya positionen.

Hur stort är Manchester United i USA?

- Det är en otrolig hype kring United, men kanske inte lika mycket unga autografjagande tjejer nu när vi inte har Beckham med oss längre.

Svenskens alla konkurrenter på mittfältet

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM