Omoh om tuffa tiden efter skadan på Nyholm

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Domare Kristoffer Karlsson och Örebros Michael Omoh.
FOTBOLL

Michael Omoh orsakade ett olyckligt benbrott på AIK-försvararen Jesper Nyholm.

Tiden efter beskriver ÖSK:aren som ”tuff” – och han upplever att både domare och åskådare dömer honom på förhand numera.

– Det känns som att domarna tänker ”han bröt någons ben, vi måste hålla koll på honom”, säger Omoh till Sportbladet.

Det var i cupmötet mellan AIK och Örebro på Friends Arena som olyckan var framme. Bortalagets Michael Omoh kom sent in i en tackling och träffade AIK-försvararen Jesper Nyholm rakt över vristen. Den senare drabbades av ett benbrott och missar resten av säsongen.

Omoh berättar att den första tiden efter incidenten var svår, men att han allteftersom har lyckats bearbeta det som har hänt.

– Nu har jag rensat skallen men de första tre-fyra veckorna var tuffa. Jag har försökt acceptera att det här är en del av fotbollen ibland, jag kan själv bli skadad och jag kan råka skada någon annan, säger Omoh.

– Men de första veckorna hade jag bara den bilden i huvudet under träningen. Varenda gång jag klev in i en duell såg jag den bilden. Men efter att ha pratat med folk och så där insåg jag att det är en del av spelet.

Ett besök hos Nyholm i Stockholm hjälpte processen att kunna gå vidare.

– Han är inte arg på mig, han har accepterat att det är en del av fotbollen. Så att åka dit var skönt, efter det har jag bara försökt vara stark, säger Michael Omoh.

”Känns som att domarna tänker på det”

Men fansen på läktarna har inte glömt. Under torsdagens möte med Djurgården upplevde Omoh återigen att det lät extra mycket så fort han var inblandad i något på planen.

Dessutom har han en känsla av att olyckan har påverkat domarnas generella syn på honom.

– Varje gång jag går in i en duell så skriker folk, säger Michael Omoh.

– Ärligt talat undviker jag att gå in i den typen av situationer, det känns som att domarna tänker ”han bröt någons ben, vi måste hålla koll på honom”. Varenda liten tackling jag gör numera blir frispark så jag försöker vara försiktig.

Tycker du att det är orättvist av fansen att fortsätta påminna dig?

– Ja, men en del fans förstår inte fotboll. De vet bara att ”det här är mitt lag, AIK, Djurgården eller Hammarby”.

– När vi mötte AIK så buade de åt mig, trots att jag kände att jag hade försökt göra allt jag kunnat, besökt Jesper och bett om ursäkt. Men de som buar är bara fans, jag måste acceptera det. Jag försöker inte att låta det störa mig, det är bara ljud. Som i dag, de bara skriker men jag hör inte vad. Jag bryr mig inte, jag fortsätter bara att spela.

”Vissa skriker rasistiska saker”

Michael Omoh menar att det även händer att vissa åskådare uttrycker rasistiska tillmälen mot honom.

– De vill att du ska tappa huvudet. Men det har hänt så många gånger förut, till och med när jag inte har gjort någonting. Vissa skriker rasistiska saker som “svarting”. När jag spelar på kanten så kan jag höra allt tydligare, säger Omoh.

– I mötet med Hammarby var det också en del som skrek vissa ord... Men som sagt det är bara fans. De kommer dit för att dricka och stötta sitt lag. Det är inte rätt, men det är så det är. Så jag försöker bara vara stark.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM