Zlatan ”Jag skulle säga ’du får sparken’”

avMalin Wahlberg

Zlatan Ibrahimovic väntar fortfarande på att bronsstatyn över honom ska resas.

Och han är glad att hans inte ser ut som Cristiano Ronaldos.

– Jag skulle säga ”jag ärad över statyn, men du har inte ditt jobb – du får sparken”, säger Ibrahimovic i The Late Show with James Corden.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att göra sig ett namn i Los Angeles. För några veckor sedan besökte han Jimmy Kimmel Live och i natt gästade han ännu en talkshow när han tog plats hos The Late Show with James Corden.

Ibrahimovic deltog bland annat i en lång sketch där han spelade en spågubbe – och i intervjusoffan fick han frågor om den bronsstaty som gjorts av honom.

– Det känns bra. Den känns stark som jag ville ha den, säger Ibrahimovic och fortsätter:

– Konstnären vill ha den på ett sätt och jag ville ha den på ett sätt, men vi hittade en gemensam väg. Han ville ha den utan byxor.

När programledaren James Corden visade en bild på Cristiano Ronaldos omtalade staty och undrade vad Zlatan hade gjort om hans staty hade sett ut så.

– Jag skulle säga ”jag ärad över statyn men du har inte ditt jobb – du får sparken”, säger han.

Inte bestämt plats

Ibrahimovics staty har fortfarande inte sett dagens ljus. Planen var att den skulle resas i samband med Fotbollsgalan, men så blev det inte.

Konstnären bakom statyn Peter Linde var starkt kritisk till hanterandet när han besökte AB Morgon för tre veckor sedan.

– Det är en kompakt antiklimax. Jag var så inställd på att den skulle resas den 20 november men sen blev det ingenting, det är ganska egendomligt, sa han då och fortsätter:

– Jag får inte reda på något heller. Det är totalt tyst från förbundet.

Planen har hela tiden varit att den ska stå utanför Friends Arena, men i nattens talkshow säger Ibrahimovic att platsen inte är bestämd än.

– Vi vet inte än, vi har inte bestämt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM