Milan riskerar att uteslutas från Europa League

Foto: TT

avAdam Borg

FOTBOLL

Milan har inte uppnått Uefas regler för Financial Fair Play.

Nu riskerar klubben straffas av Uefa.

I värsta fall kan Milan uteslutas från Europaspel till kommande säsong.

– Uppriktigt sagt känner jag mig sviken, säger Milans VD, Marco Fassone, till football-italia.

Milan storsatsade förra sommaren för att försöka ta sig tillbaka till Champions League och kunna utmana Juventus om ligatiteln. Spelare som Leonardo Bonucci, André Silva och Ricardo Rodriguez värvades in, men trots satsningen slutade inte laget bättre än sexa.

Milano-klubben tog stora lån för att kunna genomföra satsningen och nu riskerar klubben att straffas hårt av Uefa då de inte anses uppnå regelverket för “Financial Fair Play”.

Milan har två gånger försökt nå en uppgörelse med Uefa angående en avbetalningsplan av skulderna men har båda gångerna fått avslag.

“Efter noggrann granskning av alla dokument och förklaringar från klubben, anser CFCB att förhållandena i fallet inte tillåter en förlikning”, lyder domstolens uttalande enligt football-italia.

Kan förlora platsen till Fiorentina

Nu kommer istället ett beslut tas av CFCB Adjudicatory chamber angående hur klubben kommer straffas. Domstolen kommer att granska Milan närmare och väntas ta ett beslut under juni månad.

Enligt football-italia kan Milan få förbud mot att värva, tvingas betala stora böter och i värsta fall uteslutas från spel i Europa.

Om det skulle gå så långt att Uefa väljer att utesluta Milan från Europa League kommer istället Fiorentina ta över deras plats.

För Milans VD Marco Fassone kom beskedet från Uefa som en chock.

– Vi styr den här klubben på ett väldigt sunt och balanserat sätt. Vi förväntade oss att UEFA skulle gå med på en förlikning. Uppriktigt sagt känner jag mig sviken.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

AC Milan

Uefa