Raiola: Zlatan stöttade Messi i Barcelona

Agenten avslöjar i Zlatans nya bok

avErik Karlsson, Magnus Sundholm, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

LOS ANGELES/STOCKHOLM. De ryktades vara ovänner.

Men nu avslöjar Mino Raiola hur Zlatans stöttade Lionel Messi i Barcelona.

"Ledningen i Barcelona frågade till och med om Zlatan kunde hjälpa Leo Messi när han inte gjorde så många mål och kände sig deprimerad", säger Raiola i nya boken "Jag är fotboll".

Journalisten Mats Olsson har intervjuat Zlatan Ibrahimovic och mängder av fotbollsprofiler till nya boken "Jag är fotboll". En är Mino Raiola som samarbetat med svensken sedan tiden i holländska Ajax. Agenten berättar öppet om hur de träffades i Amsterdam.

"Han var en arrogant jävel.  Jag förstod direkt att han var en arrogant jävel. Han var med andra ord precis som jag. Jag representerade redan Maxwell då. Han och Zlatan var kompisar i Ajax och Maxwell tjatade på mig att jag skulle ringa Zlatan, men i stället sa jag åt honom att be Zlatan dra åt helvete – ville han nåt kunde han ringa mig". 

Till slut blev hittade de rätt tillsammans och i boken avslöjar Raiola flera av deras gemensamma äventyr. Som när Zlatan Ibrahimovic valde att lämna José Mourinhos Inter för Barcelona.

"Jag ångrar inte Barcelona. Faktum är att Zlatan blev dubbelt så bra i Barcelona – han växte som spelare och som människa och tvingades handskas med en situation han aldrig trott skulle uppstå. Han kunde ha stannat tio år i Inter, för där var han superstjärna och alla slickade hans röv".

Det slutade emellertid inte lyckligt i Katalonien. Zlatan hamnade i en vida omtalad kollisionskurs med tränaren Pep Guardiola och i medierna rapporterades det att svensken inte kom överens med superstjärnan Lionel Messi. Inget kunde dock ha varit mer fel, berättar Raiola.

"Ledningen i Barcelona frågade till och med om Zlatan kunde hjälpa Leo Messi när han inte gjorde så många mål och kände sig deprimerad. Zlatan hade inga problem med det", säger Raiola och fortsätter:

"'Det här är mitt lag', sa han, för alla lag han går till blir hans och han känner stor solidaritet och ett ansvar att ta hand om alla och se till att de mår bra. Han är som en marinsoldat, han har ett uppdrag och han slutför det".


Foto: Bonnier
Zlatans nya bok ”Jag är fotboll”
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM