”Nästa månad kan bli helt avgörande”

Nya uppgifter om Zlatans framtid

avAndreas Käck

Säsongen är över för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy.

Nu kommer italienska uppgifter om att Milan trappar upp jakten på svensken.

”Nästa månad kan bli helt avgörande”, skriver Calciomercato.

Zlatan vägrade att prata med media efter att hans LA Galaxy tappat 2-0 till 2-3 mot Houston Dynamo och därmed missat slutspel.

Samtidigt väcks nu frågor om svenskens framtid.

36-åringen har ett år kvar på kontraktet med Galaxy men har tidigare öppnat dörren för en flytt, och dessutom spekuleras det vilt om en utlåning till ett europeiskt lag nu när hans säsong i MLS är över.

José Mourinho gick nyligen ut och förnekade att ”Ibra” skulle vara aktuell för en återkomst i Manchester United, men det fortsätter att ryktas om Real Madrid och – inte minst – Milan.

Träffade agenten

På måndagen kommer Calciomercato med nya uppgifter.

Enligt sajten ska Milans sportchef Leonardo, så sent som för några dagar sedan, ha träffat Zlatans agent Mino Raiola. Mötet ska i första hand ha handlat om att förlänga Giacomo Bonaventuras kontrakt med Milan – men även Zlatan Ibrahimovic ska enligt Calciomercato ha kommit på tal.

Sajten skriver att Milan just nu ”trappar upp jakten”.

”November månad kan bli helt avgörande”, skriver man.

”Mitt andra hem”

Zlatan uttalade sig om Milan-ryktena för några veckor sedan.

– Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla. Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM