Nicklas Bendtner döms till fängelse

Danske anfallaren straffas för misshandel

Publicerad:

FOTBOLL

Nicklas Bendtner har fått sitt straff för misshandeln av en taxichaufför.

Det blev 50 dagars fängelse för den danske anfallaren.

30-åringen kommer överklaga domen.

Under den förra landslagssamlingen var Nicklas Bendter inte med i den danska truppen. Då reste Rosenborg-stjärnan hem till Köpenhamn och hamnade i trubbel med rättvisan.

Han blev polisanmäld för en misshandel av en taxichaufför. Han anklagades för att ha brutit käken på chauffören.

Nu har Bendtner fått sitt straff. Han har dömts till 50 dagars fängelse.

I rätten ska dansken ha erkänt att han slog chauffören, men att det var självförsvar.

– Jag har armarna utmed kroppen och frågar vad han håller på med. Han svarar något i stil med "Vad vill du?" eller "Vad snackar du om?". När vi konfronterar varandra så lyfter vi armarna samtidigt och jag slår honom först, säger Bendtner enligt bt.dk.

Var oense om vägen

Bendtner och hans flickvän Philine Roepstorff var ute tillsammans i Köpenhamn natten till den 9 september. Paret tog en taxi hem, men blev oense med chauffören om vilken väg de skulle ta hem. Bendtner och hans flickvän ska då ha lämnat taxin utan att betala. Enligt uppgifter stod taxametern på 52 danska kronor.

Chauffören uppger att Bendtner och hans flickvän ska ha skrikit skällsord och rasistiska ord efteråt. Ljudupptagningar från taxibilens övervakningskamera visar dock att chauffören ska ha svarat med samma medel.

Enligt vittnesmål ska chauffören ha stannat bilen, hoppat ur och kastat en flaska mot paret. Enligt anklagelserna ska sedan Bendtner ha gått till attack mot chauffören och då ha slagit sönder käken på personen.

Döms till fängelse

Bendtner har dömts till 50 dagars fängelse. Han tvingas även betala böter på 11 300 kronor. Anfallaren får inte representera det danska fotbollslandslaget förrän straffet har avtjänats.

– Vi är oense om vissa saker, speciellt sparkarna. Det handlar inte om ett tillfälligt överfall på en tillfällig person. Vi är glada över att det har kommit fram, säger Bendtners advokat Anders Nemeth enligt BT. 

Chauffören klarade sig utan straff.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.