Kylian Mbappé hjälte efter petningen

avErik Karlsson

Publicerad:

Kylian Mbappé petades från Le Classique mot Marseille i sista stund av disciplinära skäl, enligt RMC Sport.

Efter en timme fick supertonåringen komma in – och avgjorde matchen med sin första bollkontakt.

– Laget behövde det målet, säger han.

Det var överraskade miner när PSG-tränaren Thomas Tuchel presenterade startelvan inför stormötet borta med Olympique Marseille. Både Adrien Rabiot och anfallsstjärnan Kylian Mbappé var petade ur truppen.

Enligt RMC Sport var det ett disciplinärt straff efter att duon kommit försent till samlingen inför match.

Utan duon var det ett ganska trubbigt PSG som tog sig an första halvlek. Några enstaka Neymaraktioner lovade gott och i sista minuten krävdes det en rensning på mållinjen för att Angel di Maria inte skulle göra 0–1.

Efter en timme mjuknade Tuchel och kallade till sig Mbappé. I 62:a byttes han in mot Maxim Choupo-Moting och tre minuter senare fick han bollen för första gången i en löpduell på högerkanten. Han satte av, vann duellen och placerade in 1–0 för PSG. Mbappés tionde mål för säsongen.

Uppvisad på läktaren

Men frågan är om Mbappé verkligen borde ha blivit matchvinnare. Marseille hade 1–1 inne i slutminuterna men målet blev bortdömt sedan domaren blåst i en tidigare situation där man bedömde att Kevin Strootman sänkt Marquinhos i en duell utanför straffområdet. Reprisbilderna visade dock hur PSG-backen sprang in i den stillastående OM-spelare.

Marseille-tränaren Rudi Garcia protesterade och ville ha VAR men domaren hade blåst för tidigt för att kunna döma mål i efterhand. I stället blev Garcia uppvisad på läktaren.

I stället kunde Julian Draxler sätta punkt för matchen i slutsekunderna med 2–0 efter fint förarbete från Mbappé och Neymar.

Foto: TT
Så lottades Champions League 2018-19 00:29
Publicerad: