Chelsea anklagas för matchfixning

”Kan berätta för er varför förre tränaren lämnade...”

Bertrand Traore (till vänster) och Lucas Piazon är två av Chelseas spelare som just nu är utlånade till Vitesse.
Bertrand Traore (till vänster) och Lucas Piazon är två av Chelseas spelare som just nu är utlånade till Vitesse.

Chelsea är samarbetsklubb med holländska Vitesse Arnheim.

Nu anklagas den engelska klubben för matchfixning – inom den holländska ligan.

– Vitesse tillåts inte att nå Champions League, hävdar den holländske klubbens tidigare ägare.

Det är tidigare ägaren Merab Jordania som kommer mot anklagelserna mot Chelsea. Jordania hävdar att Roman Abramovitjs klubb inte vill att Vitesse ska vinna ligan. Anledningen till det är att bägge klubbar inte kan tävla i Champions League samtidigt.

– Jag vill berätta den sanna historien för Vitesse supportrar. Jag ville sikta på ligatiteln men ”London” ville inte detsamma. Vitesse tillåts inte att nå Champions League. Jag kan berätta för er varför Fred Rutten (före detta tränare i Vitesse) lämnade sin jobb. Han tilläts inte vinna titeln, säger Jordania enligt Daily Telegraph.

”Bett om en förklaring”

Det holländska fotbollförbundet har uppmärksammat den förre ägarens anklagelser och redan börjat titta närmare på Vitesse.

– Förbundsstyrelsen har kontaktat Vitesse om anklagelserna. För att värna ligans integritet har vi bett klubben om en förklaring av dess organisation och hur de arbetar, skriver förbundet i ett uttalande.

Vitesse ägs numera av Alexander Tjigrinskij, medarbetare till Chelsea-ägaren Abramovitj. Han slår tillbaka mot anklagelserna.

– Påståendet att Vitesse inte vill bli mästare som ses som ett dåligt aprilskämt. Precis som alla andra klubbar vill vi vinna så många matcher som möjligt.

Lucas Piazon, Bertrand Traore, Christian Atsu och Patrick van Aanholt är samtliga på lån hos Vitesse från Chelsea.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.