"Dumma frågor får dumma svar"

Irriterad Klopp lämnade studion

0-3 var inte nog.

Efter gårdagens möte mellan Real Madrid och Borussia Dortmund lämnade en irriterad Jürgen Klopp den tyska tv-kanalen ZDF:s studio.

– Dumma frågor får dumma svar, säger tränaren enligt Spiegel.

Borussia Dortmund förlorade i går den första kvartsfinalen i Champions League. 3-0 till Real Madrid gör att tyskarna inte ens har ett bortamål att gå på, och vore det inte för en storspelande Roman Weidenfeller hade spanjorerna kunnat vinna med större siffror. Efteråt gästade bortatränaren Jürgen Klopp den tyska tv-kanalen ZDF, men kunde inte tygla tålamodet tillräckligt på frågan om han hade velat ha med avstängde skyttekungen Robert Lewandowski.

– Jag är ingen idiot. Lewandowski var inte där och då har jag inga sådana tankar, säger Klopp enligt tyska Spiegel.

"Vore bara dumt"

Programledaren Jochen Breyer trappade sedan upp tempot och frågade om Dortmund var utslaget efter det här resultatet.

 – Är saken klar?

Klopp skakade på huvudet.

 – Hur skulle jag kunna jag ta ut min lön om jag sa så? Det vore bara dumt. Jag vill inte hamna i tjafs med någon i ZDF-studion igen, men dumma frågor får dumma svar.

Dortmund-tränaren tittade sedan på Breyer.

 – Är vi färdiga?

Programledaren såg lite generad ut när han skrattade och svarade.

 – Vi är färdiga, du kan gå.

Klopp släppte ner mikrofonen på bordet, tog den gamle landslagsmålvakten Oliver Kahn i hand och lämnade studion med snabba steg.

Åtta gånger

Det är inte första gången Klopp hamnar i den här typen av rampljus. I mars fick nämnde Kahn och en ZDF-reporter smaka på hans ilska efter Dortmunds förluster mot Zenit St Petersburg och Borussia Mönchengladbach. Totalt har den tyske tränaren blivit förvisad till läktaren åtta gånger i sin karriär.

Se klippet här (extern länk)

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.