Buffon: "Jag kunde gått till Barcelona"

Publicerad 2013-10-17

Juventusmålvakten fick erbjudande från katalanska storklubben

Gianluigi Buffon har varit Juventus trogen i över tolv år.

Nu berättar han att situationen kunde sett ordentligt annorlunda ut.

– Jag kunde ha gått till Barcelona år 2001, säger han.

Gianluigi Buffon hade kunnat göra karriär i Barcelona.

Gianluigi Buffon, 35, har varit Juventus trogen sedan den 1 juli 2001 när han som 23-åring skrev på för den italienska storklubben. I dag räknas han som en av klubbens största spelare genom tiderna men saker och ting kunde sett rejält annorlunda ut.

I samband med övergången till Juventus fick Buffon ett erbjudande från inga mindre än Barcelona.

– Jag kunde ha gått till Barcelona år 2001, men jag har min pappa att tacka för att det blev Juventus i stället. Att spela här är en unik upplevelse och har gett mig mycket glädje, säger han i en stor intervju med italienska Mediaset.

Försvarar ändå valet att nobba

Han tillägger:

– Låt oss inte glömma att Barcelona inte var den storklubb då som de är i dag.

Tidigare i år förnyade Buffon sitt kontrakt med Juventus och han avslöjar att det även då fanns andra, betydligt rikare intressenter.

– Förnyelsen var en milstolpe för mig. Jag kunde ha åkt till Östeuropa och tjänat massor av pengar men jag valde Juventus. Jag hoppas kunna fortsätta spela i flera år till och fortfarande överraska människor, säger han.

Buffons nya kontrakt med Juventus går ut den 30 juni 2015. Hans senaste framträdande för klubben var mot Milan den 6 oktober då "Den gamla damen" tog hem segern med 3-2. I VM-kvalmatchen mot Danmark fredagen den 11 oktober gjorde Buffon sitt 137:e framträdande för Italien och övertog därmed rekordet från Fabio Cannavaro. Förra veckan hyllade Goal.com honom som Italiens genom tiderna största målvakt.

Följ ämnen i artikeln