Rodgers svingade mot domarna: ”Förfärliga”

Foto: Rodgers gick hårt åt Lee Mason.
FOTBOLL

Liverpool förlorade det heta toppmötet med Manchester City.

Efteråt gick Brendan Rodgers till attack mot domaren Lee Mason och hans team.

– De var förfärliga, säger tränaren till AP.

Inte heller Liverpool kunde rubba Manchester City på Etihad Stadium.

Men det var nära.

Philippe Coutinho gav bortalaget ledningen ur svår vinkel efter 24 minuter. En ledning som kunde ha varit 2-0 om inte Raheem Sterling blivit felaktigt avvinkad för offside bara minuterna tidigare när han rundade Joe Hart i friläge.

I stället vände mål av Vincent Kompany och Alvaro Negredo matchen till hemmaledning innan paus. ­Liverpool jagade men kom inte närmare en Sterling-chans från nära håll och en straffsituation i matchens slutskede där Luis Suarez blev dragen i tröjan.

”Inte nära att ha rätt”

Efteråt kokade Liverpools tränare Brendan Rodgers:

– Vi fick inte med oss några domslut. Vid offsiden är linjedomaren inte nära rätt. Är du på den här nivån måste du få sådana beslut rätt, det är inte ens svårt, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Jag pratar normalt sett inte om domaren, jag brukar hålla mig utanför det, men jag känner att jag måste skydda spelarna. Domare gör misstag, men några av misstagen som görs i kväll ska inte behöva hända på den här nivån. Det är en stor match.

Rodgers kan dessutom straffas av FA efter att han antytt att domaren Lee Mason skulle ha vara påverkad av sitt Manchester-­ursprung.

Desto gladare var såklart Citys tränare Manuel Pellegrini som håller enpoängs-avståndet till serieledande Arsenal.

– Jag är väldigt nöjd med vårt spel. Det är inte lätt när du möter ett så bra lag, särskilt i kontringsspelet, säger han och får medhåll av Vincent Kompany:

– Det här var vår svåraste match hittills. Liverpool är ett bra lag så det här var fantastiskt för oss, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM