Här briljerar legendaren – i "Vem vill bli miljonär"

FOTBOLL

Han har bland annat fört Manchester United till 13 ligatitlar och två Champions League-segrar.

Sir Alex Ferguson kan en del om Norges skattesystem också.

Det visade legendaren när han medverkade – i brittiska "Vem vill bli miljonär".

Efter 26 år som tränare för Manchester United valde "Fergie" att lägga taktiktavlan åt sidan i våras.

I stället för att sitta på presskonferenser och svara på frågor om Uniteds spel, motståndare eller resultat, har legendaren nu suttit i en tv-studio och svarat på allmänbildande frågor.

Fick en fotbollsfråga

Han medverkade i senaste avsnittet av brittiska "Vem vill bli miljonär", tillsammans med vännen och tv-personligheten Eamonn Holmes.

Och det gick bra för Sir Alex Ferguson.

Han inledde med att korrekt svara "Sam Bailey" på frågan om vem som vann talangtävlingen X Factor i år.

Sedan fick han också en fråga om fotboll också, när han ombads fylla i namnet på en klubb från Sheffield och fick Monday, Tuesday, Wednesday och Thursday som svarsalternativ.

Den grejade han enkelt.

Skänker pengarna till välgörenhet

"Fergie" hade även stenkoll på det norska skattesystemet när han fick frågan om vilket land som halverar sin skattesats i december så att invånarna ska få mer pengar till jul. Men han tvingades använda 50/50-alternativet för att ta reda på att Smith är det vanligaste efternamnet i Storbritannien sedan mätningarna startade.

Men till slut bommade Sir Alex Ferguson och hans vän på den nioende frågan, som löd: "Vad kallas det om en tegelsten inte är kompakt?" Och Ferguson svarade "newt" när det rätta svaret var "frog".

Ändå kammade duon hem 50 000 pund, motsvarande runt 540 000 kronor, som de skänker till välgörenhet i form av Manchester United Foundation.

Se när Sir Alex kammar hem 540 000 kronor här (OBS! Extern länk)