Målsprutan tillbaka där han gjorde succé

Foto: Peter Samuelsson som han såg ut senast han spelade i Degerfors.
FOTBOLL

Glädjebesked för Degerfors-fansen.

Superettanklubben har värvat tillbaka forne målsprutan Peter Samuelsson, 32, från ärkerivalen Örebro.

– Det känns otroligt skönt att komma hem igen, säger han till Degerfors hemsida.

2011 öste Samuelsson in 17 mål för Degerfors, vilket gav honom en andraplats i Superettans skytteliga. Säsongen efter lämnade han Degerfors för Örebro för att få chansen att spela i allsvenskan.

Men Samuelsson, som fick stark kritik för den känsliga övergången, var ofta bänkad och laget åkte ur.

Nu är ÖSK tillbaka i allsvenskan, men Samuelsson återvänder till Degerfors, som slutade fyra i superettan den gångna säsongen. Han har i dag skrivit på ett tvåårsavtal med Degerfors där han förutom spelare även kommer tillträda en roll som säljare från och med januari 2014.

– Jag är ledsen om jag har sårat några supportrar när jag lämnade för Örebro. Då är det bara att be om ursäkt till dem, säger Samuelsson till Värmlands Folkblad.

Ett till nyförvärv

– Jag visste att det skulle bli skriverier då och jag förstår att det kommer att bli det nu. Jag hoppas bara att vi tillsammans kan hjälpas åt att göra Degerfors ett bättre lag. Till de som tvivlar ska jag visa att jag har ett stort Degerforshjärta ute på planen. Alla har rätt att tycka vad de vill och för de som vill prata med mig så snackar jag gärna och ger en ursäkt personligen.

Förutom Peter Samuelsson har Degerfors även gjort klart med mittfältaren Lawal Ismail Adebowale, 22, som tidigare spelat i IFK Göteborg, Syrianska och Vasalund.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE

ARTIKELN HANDLAR OM