Mourinhos attack mot Arsenal och Liverpool

FOTBOLL

Chelsea anklagades för att vara ”tråkiga”.

Nu svarar José Mourinho, 50.

– Lag som spelar hemma och inte kan göra mål är tråkiga, säger portugisen enligt Daily Mirror.

Stormatchen mellan Arsenal och Chelsea den 23 december var ingen målfest. Mötet slutade 0-0.

Efter matchen sa Arsenals Mikel Arteta att Chelsea bara kom dit för att försvara sig och publiken på Emirates skrek ”Tråkiga, tråkiga Chelsea” under matchen.

”Det är tråkigt!”

”Gunners” hade bara två skott på mål under matchen och Chelsea-managern José Mourinho tycker att det är fel klubb som får kritik.

– De kallade oss tråkiga - men jag tycker att lag som inte kan göra mål på hemmaplan är tråkiga. Det är tråkigt!, säger Mourinho till Daily Mirror.

– Folk går till arenan, trots vädret i måndags, och de går dit för att se vinster. Det finns inte en hemmasupporter som går till en arenan och inte förväntar sig att sitt lag ska göra mål eller vinna. Om något lag var tråkigt så var det dem, de var tråkiga eftersom Petr Cech gjorde noll räddningar.

”En sådan vecka som Liverpool har jämt”

Sedan skickar Mourinho en passning till Premier League-ettan Liverpool, som har ett enklare spelschema enligt 50-åringen eftersom laget inte spelar någon cup i Europa.

– Innan matchen mot Arsenal hade vi tid att arbeta på detaljer, en hel vecka. Det har vi inte haft sedan i somras. Jag hade tre dagar på mig att jobba med det taktiska, jag kunde gå igenom allt jag ville, säger portugisen.

– Jag jobbade med allt eftersom det var en speciell vecka för oss. Det var en sådan vecka som Liverpool har jämt.

ARTIKELN HANDLAR OM