Elfsborg kan tappa sin stjärna

FOTBOLL

Niklas Hult förhandlar med Nice

Niklas Hult, 23, har inte haft någon lyckad säsong för sitt Elfsborg.

Men trots stora skadebekymmer så är han het ute på den europeiska marknaden.

Han har redan varit i Frankrike och är nära en övergång till Nice.

Niklas Hult var strålande för Elfsborg säsongerna 2011 och 2012. Då var han en ordinarie och viktig spelare framåt som stod för totalt nio mål och sex assist. Men en besvärlig lårskada i oktober förra året förstörde större delar av den senaste säsongen för honom. Men trots det ser han nu ut att kunna hamna utomlands - i Ligue 1-laget Nice.

– Vi är alltid positiva till att våra bästa spelare ska få en utlandskarriär, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till BT.

Har läkarundersökts

Enligt uppgifter till BT ska Hult varit i Frankrike i onsdags förra veckan för en läkarundersökning hos klubben. Det ska ha varit ett krav från Nice att utföra en sådan innan förhandlingsstarten just på grund av Hults skadehistoria.

– Niklas har fått tillåtelse att samtala med Nice. Om det sedan leder längre än så får framtiden utvisa, säger Stefan Andreasson.

Läkarundersökningen uppges ha gått bra och nu förhandlar klubbarna om övergångssumman. Hult sitter på ett giltigt kontrakt som sträcker sig över 2014.

Ville värva Hiljemark

Det är inte första gångerna den franska klubben försöker värva spelare från Elfsborg.

För ett år sedan la man ett bud på 20 miljoner för Oscar Hiljemark, det slutade dock med att spelaren valde PSV Eindhoven. Men Andreasson vill inte avslöja vilka summor det rör sig om den här gången.

– Det har jag inga kommentarer kring, säger han.

Följ alla transferrykten och klara övergångar i Sportbladets SILLY SEASON SVERIGE

ARTIKELN HANDLAR OM