Bendtner: "Folk tror jag är en psykopat"

Publicerad:

FOTBOLL

"Har bara gjort en sak fel"

Foto: AP

Den danske fotbollsspelaren skapar ofta rubriker utanför fotbollsplanen.

Nu säger Nicklas Bendtner att han framställs som en psykopat.

– Även om jag är lugn framställs jag så, säger han.

För bara två veckor sedan sågs dansken på en sexklubb, något som snabbt spreds över världen. Det var efter matchen mot Bayern München i Champions League.

Tidigare har han kastat glasflaskor och slagits på krogen i Danmark, festat i London och försökt bryta sig in genom en dörr med några vänner för att komma åt en swimmingpool. Det sistnämnda resulterade i ett besök hos polisen.

Snedvriden bild

Nicklas Bendtner, 26, säger nu att folk tror att han är mer av en partyprins än en professionell fotbollsspelare.

– Även om jag är lugn framställs jag så. Folk tror att jag är en psykopat, säger han i en intervju med Jyllands-Posten enligt Ekstrabladet.

26-åringen säger att bilden av honom inte stämmer överens med verkligheten.

– Den enda bild som som görs om mig handlar om fest, att jag är helt likgiltig mot fotbollen och det är en så felaktig version av verkligheten som det möjligen kan bli.

"Har bara gjort en sak fel"

Bendtner berättar att andra fotbollsspelare och ledare i Europa har hört historier om honom. Historier som inte stämmer överens med verkligheten.

– Jag har till exempel pratat med klubbar som säger att de har hört talas om likgiltigheten mot fotbollen och hört historier om mig. Då berättar jag för dem att ingen av historierna stämmer. Av alla de saker som jag har förknippats med, har jag bara gjort en sak fel. Det var i Köpenhamn, säger Nicklas Bendtner och syftar på när han körde rattfull i centrala Köpenhamn för ett år sedan.

Till sommaren lämnar Bendtner klubben har tillhört sedan han var sexton år. Arsenal och dansken går skilda vägar, enligt Ekstrabladet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN