Pinones-Arce tveksam till spel

Gjorde succé i återkomsten till Hammarby – känner av lårskada

Tvingades gå av Pablo Pinones-Arce hann göra två mål i återkomsten till Bajen innan han kände av en skada i baksida lår.
Tvingades gå av Pablo Pinones-Arce hann göra två mål i återkomsten till Bajen innan han kände av en skada i baksida lår.

Hyllad tvåmålsskytt i sin återkomst.

Samtidigt linkade Pablo Pinones-Arce av planen skadad – och hans medverkan mot Ängelholm är osäker.

– Jag vill vara med alla matcher, men vi får se hur det känns, säger han.

Det har gått en vecka sedan festen på Tele2 Arena.

Historiska 29 307 i publiken, 5–0 på tavlan – och en anfallare som gjorde två mål i sin comeback för Hammarby.

– Det var en fantastisk ­inramning och det är få förunnat att få vara med om ­något sådant. Jag tror ingen hade föreställt sig hur ­häftigt det skulle vara. Det finns ingenting annat i Sverige som kan jämföras med det, säger Pablo Pinones-Arce.

Men om sin egen insats har han ingen större lust att prata.

– Det är klart att det är skitkul att göra två mål, men det är en lagidrott vi håller på med. Om jag får bestämma vem som ska ha beröm är det lika mycket nummer ett som nummer 22 i laget.

”Vill alltid spela”

Allt med premiären var dock inte positivt.

Tio minuter in i andra halvlek blev Pablo Pinones-Arce utbytt. Då hade det stramat till i baksida lår och 32-åringen har tvingats till rehabträning i veckan.

Ett sista test i dag avgör om han kan vara med mot Ängelholm.

– I dag (i går) kändes det jättebra. Jag har kunnat ­löpa och köra den styrka jag ­behöver för benet. Som spelare vill du alltid spela, jag vill vara med alla matcher. Men sedan får vi se.

Hade du kunnat spela om det var match nu (i går kväll)?

– Det vet jag inte, då hade vi lagt upp det annorlunda. Man lägger upp det olika beroende på hur lång tid det är mellan skadan och nästkommande match, så det är jättesvårt att svara på.

Fotnot: Hammarby-Ängelholm sänds på TV4 Sport med start 19.15.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN