Vittsjö panikvärvar landslagsmålvakt

Med landslagsmålvakten Minna Meriluoto skadad tvingas Vittsjö att agera. Klubben blixtvärvar skotskan Shannon Lynn för att fylla luckan.

– Vi hade inte många dagar på oss att hitta en lösning, säger tränaren Simon Sjöfors till Sportbladet.

Shannon Lynn.
Shannon Lynn.

Vittsjös målvaktskris är över. Klubben har värvat Skottlands landslagsmålvakt Shannon Lynn som ersättare för finskan Minna Meriluoto.

– Vi är jätteglada över att vi hittat en sådan här bra lösning, säger Vittsjös tränare Simon Sjöfors.

Som Sportbladet rapporterade om tidigare i veckan riskerar finska landslags-keepern Meriluoto att bli borta en längre tid på grund av en axelskada. Ett faktum som tvingat Vittsjö att agera snabbt.

– Vi hade inte många dagar på oss att hitta en lösning innan transferfönstret stängde och utbudet var inte stort. De flesta målvakter är ju kontrakterade den här tiden på året,  men vi jobbade hårt och lyckades lösa det.

”Ingen spricka”

Hur länge Meriluoto blir borta är inte helt klart. Tidigare rapporter har talat om att finskan riskerar att bli borta i sex veckor, men det kan bli längre än så.

– Jag vet inte exakt hur det ser ut. Hon har i alla fall ingen spricka i axeln, vilket är positivt, men sen vet man aldrig riktigt hur lång tid en axelskada tar att läka.

Kommer på fredag

Med värvningen av skotskan Lynn ser målvaktssituationen bra ut för Vittsjö. Klubben har sett om sitt hus och Meriluoto behöver inte stressa för att komma tillbaka till fotbollsplanen.

–  Vi har ju en bra målvakt i Jenny Svärd Husu också, men hon är ung och har inte spelat i Damallsvenskan tidigare.

Shannon Lynn är för närvarande på landslagsuppdrag med Skottland och ansluter till sin nya klubb först i andra halvan av nästa vecka. Det blir således snabba ryck för skotskan.

– Hon dyker upp på fredag, vi tränar på lördag och sedan är det match på söndag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.