Karlsson: Satsa på Everton i helgen

Här är Kalle Karlssons Premier Manager-tips

Steven Naismith.
Steven Naismith.

Iskall och ibland utskrattad under hösten.

Nu är Steven Naismith glödhet och en av Evertons nyckelspelare i jakten på Champions League.

Steven Naismith värvades till Everton av David Moyes inför säsongen 2012/13. Den skotske landslagsspelaren hade svårt att övertyga under debutåret, delvis för att han fick spela i en ovan position som ytter.

I början av Roberto Martínez sejour i klubben var Naismith fortfarande en breddspelare. Han avgjorde visserligen ligamötet med Chelsea i september, men det var också i princip det enda bidraget han gjorde under hösten. I vissa matcher var han så misslyckad att de egna fansen raljerade över honom.

Men när Everton nu har blandat sig i striden om fjärdeplatsen har Steven Naismith spelat en huvudroll.

Han hoppade in borta mot Fulham och var den som ledde laget till segern genom att ligga bakom två av målen. Mot Arsenal i söndags fick han chansen som striker. Då tackade han för förtroendet genom att sätta 1–0-målet och vara inblandad i det tredje.

Billig och formstark

Efter att mestadels använts som inhoppare under hösten och gjort två ligamål på 23 framträdanden (varav 16 inhopp) har 26-åringen nu gjort två mål på två matcher. Framför allt ger Steven Naismiths djupledslöpningar Everton ytterligare en dimension.

Det är inte givet att han får fortsatt förtroende från start i lördagens match borta mot Sunderland. Martínez val att starta honom senast var ett drag för att förvilla Arsenal, men Naismith har tidigare visat att han kan komma in från bänken och förändra matchbilden.

I Premier Manager handlas Steven Naismith för blott 3,3 miljoner kronor.

Sett till spelarens form han ett riktigt intressant alternativ i slutomgångarna.

Everton spelar dubbla matcher kommande omgång, vilket ger ytterligare chans till poäng. Detsamma gäller Manchester City, Sunderland och Crystal Palace.

Byt in:

Steven Naismith, Everton

Romelu Lukaku, Everton

Leighton Baines, Everton

Byt ut:

Jay Rodriguez, Southampton

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL PREMIER MANAGER!

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN