Varningen till City-stjärnan

Liverpooltränaren inför supermötet: ’Kommer få det svårt efter skadan’

Sergio Agüero gör comeback i morgon.

Då skickar Brendan Rodgers en varning.

– Han kommer att få det svårt, säger Liverpool-tränaren.

Det är en match som, i förlängningen, kan komma att fälla avgörandet i Premier League säsongen 2013/14. Serieledande Liverpool tar emot serietrean Manchester City (som dock har två matcher mindre spelade).

Då är Sergio Agüero – noterad för 15 mål den här säsongen – tillbaka från skada. En solklar förstärkning, tycker City-tränaren Manuel Pellegrini.

– Sergio är en toppspelare. Han är extremt viktig för oss, säger chilenaren på en presskonferens.

Rädd att slå upp skadan

Men Liverpools dito, Brendan Rodgers, tror inte att det är den gamla vanliga Sergio Agüero som kommer att springa in på Anfield i morgon. Han tror, och hoppas, att argentinaren kommer att spela mer återhållsamt, i rädsla av att slå upp sin skada.

– Det kommer bli svårt för Sergio eftersom han inte spelat på länge. Jag tror att många spelare har VM i tankarna vid den här tidpunkten. Om han skadar sig igen så är det ett stort problem, säger Rodgers, som dock tillägger:

– Om han är frisk, så är det goda nyheter för City-fansen, eftersom han är en fantastisk spelare.

”Bär det i minnet varje dag”

Matchen är också startskottet för en minnesceremoni tillägnad de 96 supportrar som miste sitt liv i Hillsborough-katastrofen för 25 år sedan.

– Det är något vi bär i minnet varje dag. Och vi vill vinna varje match för att de anhöriga till offren ska kunna finna tröst i att klubben utvecklas framåt, säger Rodgers.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN