Pia bad Zlatan ta med cykeln

”Pia var på Zlatan om att han skulle komma dit”

Zlatan Ibrahimovic, 32, och Pia Sundhage, 53, träffades på Ballon d'Or-galan.

Då bjöd förbundskaptenen in Zlatan till en landskamp – och bad honom ta med cykeln.

Zlatan Ibrahimovics intervju med Expressen på juldagen skapade starka reaktioner.

– Med all respekt för det damerna gör, de har gjort det fantastiskt bra, men du kan inte jämföra herrfotboll med damfotboll. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sa Zlatan och fortsatte:

– De kan få en cykel med min autograf så blir det bra.

”Tråkigt och ledsamt”

Ett uttalande som inte uppskattades av damernas förbundskapten, Pia Sundhage.

– Tråkigt och ledsamt för svensk fotboll när en lagkapten uttrycker sig så. Det visar på brister i manlig fotbolls värdegrund, sa hon till SVT Sport.

I måndags hölls Fifa-galan i Zürich och både Zlatan och Pia var på plats för att tävla om priser. Zlatan vann årets mål och tog en plats i världselvan, medan Pia dessvärre inte vann pris som årets damtränare.

”Hon är ju skön Pia”

De båda träffades och pratade med varandra enligt systersönerna Stefan, Morgan och Tomas Örn, som Sundhage hade tagit med sig till Zürich.

– Det roligaste var när Pia bad Zlatan ta med sig cykeln, säger Tomas Örn till Borås Tidning.

Systersonen Stefan Örn:

– Hon är ju skön Pia. Damlandslaget möter Frankrike i Paris den 8 februari. Pia var på Zlatan om att han skulle komma dit och snacka lite. Och att han skulle ta med sig cykeln..., säger han.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.